Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Comunitatea românilor, reacție după declarațiile jignitoare ale deputatei Olona: „Este greu de digerat afirmația cu 'șutul în fund'”
WhatsApp
Comunitatea românilor din Andaluzia a amendat afirmațiile umilitoare făcute de deputatul Vox pentru Granada, Macarena Olona în cursul zilei de luni, când a afirmat că prezența românilor în zonă este o problemă și că toți ar trebui să le dea „un șut în fund“ celor care ocupă ilegal locuințe.

„Celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima“. Acestea au fost declarațiile deputatului Vox pentru Granada, Macarena Olona, ​​în timpul vizitei sale de luni  în cartierul Granada din La Chana, unde a denunțat prezența comunităților de români și ocuparea abuzivă a caselor de către aceștia.

Vezi și: Spania. Deputata Macarena Olona Choclán, reacție împotriva românilor: „Celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima“

„Politicienii din Spania, în special cei care guvernează, practică o atitudine bună care este din ce în ce mai îndepărtată de nevoile străzii.  Nu au tabere de români în cartierele lor, care au ocupat case ilegal și care generează serioase probleme de conviețuire", a mai declarat Olona. De aceea, deputata Vox spune că „celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima, chiar din momentul în care trec la mutarea abuzivă în locuințe, pentru că Vox îl protejează pe proprietar, care muncește pentru un salariu ca să aibă un acoperiș".

Comunitatea românilor din Andaluzia, reacție după afirmațiile deputatei Olona

 

Declarațiile sale nu au trecut nesancționate de comunitatea de români din Spania. Federația Asociațiilor din România din Andaluzia (FARA), prin președintele Gabriela Stan, a criticat, miercuri, cuvintele deputatei Vox. 

Într-o scrisoare adresată direct deputatei VOX, după recenta sa vizită în capitala Granada, președintele FARA, Gabriela Stan, o acuză pe Olona că, ​​în declarațiile sale, reflectă „date incerte, precum casele care sunt ocupate abuziv de cetățenii români care locuiesc în zonă“. 

„Este greu de digerat afirmația cu 'șutul în fund'”

 

FARA a indicat în scrisoarea trimisă deputatului Vox că ​​„mai mult de 95% din locuințele în care locuiesc cetățenii români sunt de închiriat, unde plătesc, de asemenea, în mod regulat alte cheltuieli precum electricitatea și apa”. Aceste familii aparțin „cetățenilor Uniunii Europene cu drepturile și obligațiile care corespund acestei situații”, iar entitățile care lucrează în zonă „nu au probleme” cu ele. Lucrează, „deși mulți cu fier vechi”, o „treabă murdară”, a spus Stan, dar prin care „reciclează resurse și, în același timp, își câștigă existența”, a adăugat ea.

Majoritatea copiilor români care locuiesc în cartier „sunt la școală și fără probleme de absenteism, arătând astfel gradul de integrare al acestor familii în Chana“, a adăugat Stan. „Este dificil pentru mine să cred că afirmația ei a fost „dați-le un șut în fund” și nu o să o comentez, deoarece este o expresie foarte urâtă pentru o femeie cu studii și educație”, a conchis președinta FARA, subliniind „multiculturalitatea și toleranța“ orașului, se arată în scrisoarea FARA.

2. -imagine fara descriere- (scrisoare-fara-olona.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel