Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Alin Florin, "Puștiul" român care visează să devină campion mondial: "Boxul înseamnă disciplină, respect și sacrificiu"
WhatsApp
Alin Florin Ciorceri este original din Bistrița. Dar Spania a devenit a doua lui casă. A mizat totul pe box pentru că știe că are talent și că poate ajunge departe într-un sport care a devenit stilul său de viață. Visul său: "Vreau să fiu campion mondial la categoria ușoară".

Alin Florin Ciorceri, sau El Nino, este născut la Bistriţa şi face box profesionist. Nu în România, ci în Spania, unde are țara la picioare fiind considerat o revelaţie a boxului la categoria uşoară.

Boxerul de origine română, care locuiește în Xirivella, a început să boxeze la vârsta de 16 ani. "Pentru a ști cum să mă apăr pe stradă",  spune el. Zece ani mai târziu, concurează la nivel profesionist, continuă să ardă etape și consideră că cele mai mari succese ale sale "urmează să vină".

Alin (17-3, 7 K.O.) nu se grăbește, a venit la box fără așteptări și în scurt timp, în prima sa sală Shaolin, i s-a spus că are calitățile necesare pentru a concura. "Mi-am început cariera ca un hobby, dar a ajuns să devină stilul meu de viață. Nu-mi venea să cred ce se întâmplă, totul a fost să mă apăr, iar acum vreau ca talentul meu să fie cunoscut la cel mai înalt nivel", spune el cu ambiție pentru yosoynoticia.es.

„Obiectivul meu este să ajung cât mai sus posibil, vreau să fiu campion mondial la categoria ușoară“

 

Acum, însă, el nu mai are niciun plafon. "Obiectivul meu este să ajung cât mai sus posibil și să fiu din ce în ce mai bun în luptele mele", spune "El Niño", pseudonimul său în lumea boxului, care este de asemenea serigrafiat pe pantalonii săi și care a luat naștere la primul său meci ca profesionist.

"Am debutat ca profesionist la vârsta de 20 de ani. Nimeni nu știa cum mă cheamă atunci, dar când s-a terminat meciul, toată lumea a spus: "ce meci bun luptă puștiul, ce meci bun, puștiule", și așa am primit porecla", povestește pugilistul de 26 de ani.

Florin spune că, de la începuturile sale, a reușit să evite accidentările datorită echipei sale. "Leziunile, le-am evitat datorită mâinilor și mașinii Bemer a lui Toni Bustos și datorită camerei hiperbarice a lui Nacho Ardid, care au fost alături de mine de la începuturile mele", spune el.

Spania. Alin Florin, "Puștiul" român care visează să devină campion mondial

 

Cu toate acestea, Florin nu a reușit să evite suspendarea din cauza unei tăieturi pe care a primit-o în ultimul său meci. În ciuda cusăturilor și a tratamentului, el a renunțat la locul de muncă într-o fabrică, "ridicând multe greutăți", pentru a se apuca de box. "De când am renunțat la slujbă, am mai mult timp să mă antrenez, mă antrenez de trei ori pe zi de luni până vineri și o dată sâmbăta", spune el.

Alin Florin este "înfometat de box" și crede că acest lucru îl face "să facă diferența". "Nu m-am oprit din antrenamente, nici măcar cu punctele, vreau să vină luna martie ca să mă întorc în ring și să-i dau înapoi ceea ce merită", spune el referindu-se la Levi Kinsiona, boxerul care i-a dat lovitura care i-a adus decalajul și pe care îl va înfrunta din nou în martie, într-o luptă care va fi o revanșă.

Alin Florin Ciorceri: „Mi-e foame de box în fiecare zi, asta face toată diferența“

 

Pugilistul din Xirivella este suspendat pentru o lună din competițiile oficiale din cauza accidentării de la precedentul meci, dar nu-l vom vedea într-un meci oficial până în martie. Chiar și așa, el așteaptă cu răbdare întoarcerea sa. Este mai matur ca niciodată, pentru că și-a luat un angajament ferm față de visul său și, din punct de vedere psihologic, știe cum să intre pregătit în fiecare luptă.

"Boxul înseamnă disciplină, respect și sacrificiu. Trebuie să urci în ring curat, odihnit, senin, cu un obiectiv sigur de a câștiga, în ciuda cât de dificil poate fi adversarul tău", spune "El Niño", care este foarte clar în privința visului său și nu se va opri până nu-l va atinge: "Vreau să fiu campion mondial la categoria ușoară", conchide el.

 

------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel