Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SPANIA: Ajutor suplimentar SEPE de 460 de euro pe lună. Cine îl poate solicita? Vezi cerințele
WhatsApp
Serviciul Public de Stat de Ocupare (SEPE) oferă un supliment care poate fi solicitat de unii șomeri care îndeplinesc cerințele
Foto Ilustrativ/Pixabay

Subvenția de peste 460 de euro  poate fi solicitată de persoanele în vârstă de  peste 45 de ani  care sunt șomeri sau li s-a expirat șomajul. Această situație este cunoscută sub denumirea de „șomeri de lungă durată”, cetățeni cărora le este deosebit de greu să  se reintegreze  pe piața muncii, potrivit publicației spaniole Las Provincias.

Desigur, pentru a avea acces la acest ajutor, beneficiarul trebuie să îndeplinească și alte cerințe precum să nu aibă responsabilități familiale. În cazul în care le aveți, puteți solicita o indemnizație de șomaj cu responsabilități familiale din cauza epuizării prestației contributive, după cum se arată de pe portalul SEPE.

Condiții pentru a beneficia de subvenție

 

Acest ajutor (fără taxe familiale) este de 463 de euro pe lună în 2022 și poate fi primit pe o perioadă de maximum șase luni. Pentru a-l solicita, cel interesat trebuie să facă dovada că a fost șomer pentru o perioadă minimă de 360 ​​de zile în ultimele 18 luni anterioare solicitării.

Alte cerințe pentru a solicita plata este ca suma veniturilor, dacă este cazul, să nu depășească 75% din Salariul Minim Interprofesional (SMI), care ar fi 712,50 euro venit lunar. De asemenea, este necesar ca aceștia să nu fi refuzat o ofertă de muncă adecvată și să nu aibă dreptul de a primi alte beneficii.

Pot solicita această plată cei care sunt șomeri și caută activ un loc de muncă, cu alte cuvinte șomerii care sunt înregistrați ca solicitant de loc de muncă.

Pentru a cere acest ajutor, va trebui să depuneți formularul oficial de cerere și să prezentați actul de identitate și, de semenea, solicitantul trebuie sa furnizeze orice document bancar care indică un număr de cont unde va putea primi subvenția.

 

Citiți și...

Pensia necontributivă. Ce este și cum pot românii din Spania să beneficieze de ea

Atenție, este bine de știut de la început că cei care se vor muta din Spania în România sau altă țară, vor pierde acest drept la pensie necontributivă. Citiți întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel