Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, ajutor de 100 euro pe copil aflat în întreținere, „ayuda hijo a cargo” pentru familiile cu venituri mici
WhatsApp
Acest ajutor face parte dintr-o prevedere publicată în Monitorul Oficial BOE în 21 decembrie. Ajutorul este una dintre principalele noutăți incluse în Legea venitului minim vital pentru 2022, dar se aplică și altor familii care îndeplinesc anumite condiții.
Fotografie creată de Emma Bauso, de la Pexels

De la concediul de paternitate și de maternitate până la ajutorul de 100 euro pe copil aflat în întreținere sau deducerea de maternitate, există diferite ajutoare și beneficii pentru familii, potrivit informaciones.es.

Ajutor de 100 euro pe copil aflat în întreținere

Familiile cu venituri mici pot primi asistență pentru creșterea copiilor. Este vorba  de întreținere pentru copii pentru persoanele care au venitul minim vital ( IMV ). Aceștia vor primi până la 100 de euro pentru fiecare copil.

Pe lângă acei beneficiari ai venitului minim vital  cu copii în întreținere, Guvernul a fost de acord ca familiile formate din doi părinți care au un copil și care câștigă mai puțin de 27.000 EUR , dar și familiile formate din doi părinți și doi sau mai mulți copii care câștigă mai puțin de 32.100 EUR pe an, să primească acest ajutor.

În cazul unei familii monoparentale cu un copil în întreținere, limita este de 25.700 euro. Formalitățile de aplicare pentru acest ajutor  se va face prin Agenția Fiscală fiind necesară prezentarea formularului 140, atât online, cât și personal.

Suma care se va percepe pentru întreținerea copilului va depinde de vârsta lor: 100 EUR pe lună pentru fiecare copil între 0 și 3 ani; 70 € între 3 și 6 ani; și 40 EUR între 6 și 18 ani. 

 

Bonus pentru a angaja un îngrijitor

Acest ajutor este un bonus de 45% din contribuțiile la asigurările sociale pentru familiile care  au nevoie  să angajeze o persoană care să ajute la îngrijirea minorilor aflați în întreținere.

Acest bonus, care urmărește să promoveze angajarea lucrătorilor casnici, depinde de unele cerințe. Reducerea de 45% va intra în vigoare atâta timp cât cei doi părinți desfășoară activități independente sau lucrează în afara locuinței ori sunt în imposibilitatea de a lucra.

 

Ajutor SEPE: ajutor de șomaj cu responsabilități familiale

Persoanele care și-au epuizat prestația contributivă ( șomaj ) și au sarcini familiale, pot accesa o subvenție de șomaj cu atribuții familiale.

În sensul ajutorului de șomaj, a avea responsabilități familiale înseamnă a-ți avea în grija soțul/soția sau un fiu sau fiică prin natură sau adopție, care are sub 26 de ani sau mai mult, cu un handicap, dacă locuiesc cu tine sau depind financiar de tine și nu au venituri lunare mai mari de 75% din salariul minim interprofesional (SMI), cu condiția ca suma veniturilor tuturor membrilor familiei  nu depășește suma menționată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel