Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Românul care a împușcat trei foști colegi și un polițist cere să fie eutanasiat. Apărătorii victimelor nu sunt de acord
WhatsApp
„Pistolarul din Tarragona”, Marin Eugen Sabău, românul în vârstă de 46 de ani, care și-a împușcat trei foști colegi la sediul companiei Securitas din Tarragona și un polițist, a cerut să fie eutanasiat.

Românul este internat în spitalul penitenciar Terrassa și a suferit o leziune medulară de când a fost împușcat de agenții echipei Mossos d’Esquadra după ce și-a atacat foștii colegi. După cum au explicat jurnaliștii spanioli, cererea de eutanasie are avizul medicului românului, cunoscut drept „pistolarul din Tarragona”, iar cererea a fost oficializată la instanța de instrucție numărul 5 din Tarragona.

Marin Eugen Sabău a suferit o „leziune incompletă a măduvei spinării” când echipa Mossos d'Esquadra a reușit să-l aresteze în ferma părăsită unde s-a ascuns, împușcându-l în brațe și picioare. Potrivit celor afirmate de la secție, după arestare, medicii i-au amputat piciorul, iar leziunea medulară pe care o suferă în prezent îi provoacă „dureri neuropatice”. Tot potrivit acestor surse, unele dintre acuzații, care reprezintă diferite victime ale atentatului lui Marin Eugen Sabău, vor cere oprirea procesului de autorizare a eutanasierei.

Spania. Un român și-a împușcat trei colegi după ce i-a amenințat cu pistoale și săbii: Poliția bănuiește că Eugen plănuiește un masacru - FOTO

 

Medicul românului, de acord cu eutanasierea

 

Paznicul român care a deschis focul asupra foștilor săi colegi în decembrie anul trecut, a cerut să fie eutanasiat, iar medicul său a fost de acord să înceapă procedura. Acum, „Marin Eugen Sabău își reiterează ideea de a continua procesul de eutanasie, cu dorința expresă ca posibilitatea morții asistate să fie facilitată”.

Echipa medicului care îl îngrijește, după ce a expus cazul într-o ședință clinică și „a convenit pertinent cu echipele și secțiile implicate”, a acceptat ca „acuzatul să demareze procedura de primire a eutanasiei, cu dezbaterea juridică pe care aceasta o ridică”.

Spania. Mesajele românului care a împușcat trei colegi: „Sărbători fericite, ticăloșilor!”. Eugen a semănat teroare: „Se plângea de toate”

Evenimentele datează din 14 decembrie anul trecut, când Marin Eugen Sabău, îmbrăcat în femeie, a accesat sediul Securitas din Plaça de la Mitja Lluna din Tarragona din Spania. Cu câteva luni în urmă, românul a fost dat afară de companie și deja și-a amenințat colegii. În acea zi, a tras mai multe focuri de armă în directorul companiei și în alți muncitori, lăsându-i răniți. Ulterior, românul a fugit si a tras într-un agent Mossos, care l-a identificat. În cele din urmă, s-a baricadat într-o fermă abandonată din Riudoms, iar GEI a creat un dispozitiv pentru a-l opri. Traseul de negociere a eșuat și Marin Eugen Sabău a continuat să tragă, până când a ajuns să cadă din cauza focului agenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel