Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitor român, prins într-o explozie puternică
Un muncitor român, în vârstă de 53 de ani, a fost grav rănit în urma unei explozii la compania Air Liquid din Zaragoza, Spania.
Spania. Muncitor român, prins într-o explozie puternică

Potrivit presei din Spania, românul s-a ales cu arsuri de gradul II într-o explozie care a avut loc luni, la compania Air Liquid, în poligonul industrial Cogullada din Zaragoza. O sticlă de acetilenă pentru uz industrial a explodat în jurul orei 15.30 într-un atelier al companiei, care a provocat un incendiu ce a afectat tavanul camerei, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

Explozia a provocat răni de gradul II la nivelul feței și trunchiului românului, care la acel moment se afla singur în atelierul unde sunt inspectate aceste tipuri de sticle. Bărbatul rănit a fost transferat la Spitalul Universitar Miguel Servet din Zaragoza și nu a fost necesară evacuarea angajaților.

Odată ce focul a fost stins, activitatea pompierilor s-a concentrat pe controlul scurgerii de acetilenă și pe răcirea temperaturii restului sticlelor pentru a evita explozii ulterioare.

 

Accidente fatale de muncă

 

Atât Inspectoratul Muncii, cât și Institutul Aragonesc de Sănătate a Muncii (ISSLA), precum și cei responsabili cu prevenirea riscurilor profesionale ale sindicatelor au deschis o anchetă pentru a determina cauzele evenimentului.

„Deflagrația a provocat pagube într-o zonă de 40 de metri în jurul locului evenimentului și a afectat și acoperișul” , a declarat Jose de las Morenas, de la UGT din Aragon, care se dedică investigării accidentelor de muncă.

Potrivit cifrelor furnizate de sindicatul său, până în acest an au murit în total șase persoane în accidente de muncă, ultimul dintre ele în weekendul trecut, în compania Ronal, dedicată fabricării de anvelope și situat în Teruel. 

În plus, la jumătatea lunii martie, doi muncitori, unul spaniol și celălalt român, au pierit într-un accident de muncă în Zaragoza, după ce au căzut în gol de pe o schelă mecanică la lucrările Torre Zaragoza.

 

[citeste si]

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCNews.ro
9 mai 2021, 21:44
DCMedical.ro
9 mai 2021, 21:07
DCBusiness.ro
9 mai 2021, 21:50
DefenseRomania.ro
9 mai 2021, 12:37
DCBusiness.ro
9 mai 2021, 21:50
DefenseRomania.ro
9 mai 2021, 12:37
DCNews.ro
9 mai 2021, 21:44
DCMedical.ro
9 mai 2021, 21:07
Spectacola.ro
9 mai 2021, 11:45
Spectacola.ro
9 mai 2021, 11:45