Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soţia preşedintelui Ucrainei cere ajutorul Bisericii pentru organizarea unor 'culoare umanitare veritabile'
WhatsApp
Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, i-a cerut sâmbătă Consiliului Ecumenic al Bisericilor, organizaţie ce reprezintă 580 de milioane de creştini din întreaga lume, să contribuie la organizarea unor ''culoare umanitare veritabile'' în Ucraina, informează AFP.

''Cunoscând experienţa Consiliului Ecumenic al Bisericilor în reglementarea crizelor umanitare, vă solicităm să ajutaţi, în special prin intermediul agenţiilor afiliate, pe Ucraina şi pe ucrainenii care în prezent fug de război'', a cerut Zelenska într-o scrisoare difuzată de preşedinţia ucraineană.

''Vă cerem să deveniţi mediatori în organizarea de culoare umanitare veritabile'', a adăugat ea.

Potrivit website-ului său, Consiliul Ecumenic al Bisericilor reuneşte 352 de biserici din aproximativ 100 de ţări şi teritorii reunind majoritatea bisericilor ortodoxe, un număr mare de biserici anglicane, baptiste, luterane, metodiste şi reformate, precum şi numeroase biserici unite şi independente, transmite Agerpres.

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmitea un mesaj emoţionant, după aproape două săptămâni de la începerea războiului. Olena scrie despre copiii uciși în timpul bombardamentelor, iar mesajul a devenit rapid viral.

La aproape două săptămâni de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, Olena Zelenska deplânge copiii uciși în bombardamente sau în schimburile de focuri din orașele ucrainene. Soția președintelui ucrainean a publicat, alături de mesajul sfâșietor, și mai multe poze.

Olena Zelenska, mesaj sfâșietor: "Ocupanții ucid copii ucraineni, în mod conștient și cinic. Arătați aceste fotografii femeilor ruse"

 

"Ocupanții ucid copii ucraineni. În mod conștient și cinic.

Sofia, 6 ani. Ea, fratele ei de un an și jumătate, a cărui mamă, bunică și bunic au fost împușcați în mașina lor. Familia încercase să părăsească localitatea Nowa Kachowka și a sfârșit prin a fi atacată de trupele rusești.

Copiii noștri. Alisa din orașul ucrainean Ochtyrka. Nu a ajuns să aibă mai mult de 8 ani. A murit în timpul împușcăturilor, împreună cu bunicul ei, care încerca să o protejeze cu propriul corp.

Polina din Kiev. A murit împreună cu părinții și fratele ei în timpul unui schimb de focuri pe străzile capitalei. Sora ei se află în stare critică.
Arsenij, în vârstă de 14 ani. Splitul unei arme l-a lovit pe băiat în cap. Paramedicii nu au putut ajunge la el din cauza împușcăturilor și a sângerării lui Arsenij. Mătușa lui a fost ucisă, iar părinții lui abia au supraviețuit incendiului în timp ce încercau să recupereze trupul copilului lor.

Grav rănit de tirul de rachete. Kirill, în vârstă de 18 luni, din Mariupol, a fost încă spitalizat de părinții săi în urma unui tir de gloanțe. Însă medicii
trebuie să raporteze acest lucru. Cel puțin 38 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Și acest număr poate continua să crească chiar acum din cauza focului din orașele pașnice!

Când cei din Rusia vor spune că nu sunt în război cu populația civilă, arătați-le aceste imagini! Acestea sunt fețele unor copii care nu cresc niciodată. Câți copii trebuie să mai moară pentru ca trupele rusești să înceteze să mai tragă și pentru ca coridoarele umanitare să fie de acord? Cât sânge trebuie să mai fie vărsat și câți oameni trebuie să moară de foame pentru ca trupele rusești să nu mai distrugă vehicule pașnice și să îndeplinească misiuni umanitare?

Un astfel de coridor este necesar în prezent în cele mai intense orașe din Ucraina. Sute de copii pot muri acolo, în subsoluri, fără hrană sau asistență medicală. Nu mai sunt în contact cu ei de o săptămână. Ocupanții împușcă familii întregi și voluntari în timp ce încearcă să plece sau să ajungă în oraș.

„Invadatorii ruși ucid copii. Și o fac intenționat, trag în victimele lor și nu permit ajutorul umanitar“

 

Apel către toate mass-media oneste din această lume! Raportați aceste fapte îngrozitoare: Invadatorii ruși ucid copii. Și o fac intenționat, trag în victimele lor și nu permit ajutorul umanitar.

Arătați-le acest lucru și mamelor ruse. Ele ar trebui să știe ce fac fiii lor în Ucraina. Arătați aceste fotografii ale femeilor ruse. Sunt soții, frații, conaționalii lor, care ucid copii și poate chiar îi au pe ai lor! Cine este de acord în tăcere cu această crimă este personal responsabil pentru moartea fiecărui copil ucrainean.

Statele NATO! Închideți în sfârșit spațiul aerian pentru avioanele rusești! Salvați-ne copiii, pentru ca ai voștri să nu moară mâine!", este mesajul postat de Olena Zelenska pe conturile sale de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel