Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sorana Cîrstea, în optimi la Roland Garros. Performanța anului pentru jucătoarea româncă
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, vineri, la Paris, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-2.
sorana cirstea roland garros

Cîrstea (31 ani, 54 WTA) a obţinut o victorie concludentă, într-o oră şi 24 de minute.

Cel mai bun rezultat al Soranei la Paris este un sfert de finală în 2009, iar de atunci nu mai depăşise turul al treilea. Sorana nu mai jucase un meci în optimi la un turneu de Mare Şlem din 2017, de la Australian Open.

Cîrstea a început în forţă şi a condus cu 3-0, dar apoi Kasatkina (24 ani, 37 WTA) a avut o tresărire de orgoliu şi a avut două mingi de 3-3, însă românca a rezistat şi a mărit din nou diferenţa, de la 3-2 la 5-2, câştigând setul cu 6-3.

În actul secund, primele trei ghemuri au fost tot atâtea break-uri, după care Cîrstea a preluat controlul şi de la 3-2, s-a impus cu 6-2.

Cîrstea a dominat la capitolul winners, 31-17, având şi ceva mai multe erori neforţate, 20-15.

Roland Garros. Sorana Cîrstea, șanse mari pentru sferturile de finală


Singurul meci anterior dintre Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

Cîrstea, care are un titlu la Istanbul şi o finală la Strasbourg în acest an, i-a asigurat un cec de 170.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

În optimi, Cîrstea o va înfrunta pe slovena Tamara Zidansek (23 ani, 85 WTA), care le-a eliminat până acum pe Bianca Andreescu (Canada), a şasea favorită, pe americanca Madison Brengle şi pe Katerina Siniakova (Cehia). Va fi primul meci dintre cele două.

Tot vineri este programat şi meciul dintre Ana Bogdan şi spaniola Paula Badosa, în turul al treilea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel