Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj: Unu din trei italieni dorește reintroducerea pedepsei cu moartea. 5% cred că ar fi justificată și pentru furt
WhatsApp
Concluzii surprinzătoare în urma unui sondaj realizat recent în Italia. Unu din trei italieni dorește reintroducerea pedepsei cu moartea, iar o parte dintre aceștia ar fi de acord cu pedeapsa capitală chiar și pentru furt. 
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un sondaj recent a scos la iveală o statistică surprinzătoare: 31% dintre italieni doresc reintroducerea pedepsei capitale în țară. Această dorință vine în contextul în care Italia a abolit pedeapsa capitală în 1948, odată cu intrarea în vigoare a Constituției republicane.

Sondajul, realizat de Swg și numit "Radar. Valori, comportamenti, gusti, consumi e scelte politiche", se bazează pe interviuri cu peste 60.000 de italieni anual. Rezultatele relevă o discrepanță semnificativă: 57% dintre italieni se opun reintroducerii pedepsei capitale, în timp ce 12% nu au o opinie clară, potrivit publicației Fanpage.

Ceea ce este mai șocant este tipul de infracțiuni pentru care italienii consideră că pedeapsa capitală ar fi justificată. Pe lângă infracțiunile grave, precum omorul (28%) și pedofilia (25%), o parte semnificativă a respondenților ar aplica pedeapsa capitală și pentru infracțiuni precum violul (23%), tentativa de omor (13%), violența domestică (13%) și chiar omorul stradal (11%). 5% dintre italieni consideră că pedeapsa capitală ar fi justificată și pentru furt.

55 de state din lume aplică pedeapsa capitală

 

La nivel global, 55 de state din cele 195 membre ONU (aproximativ un sfert) aplică pedeapsa capitală. Totuși, 23 dintre aceste state nu au mai executat condamnări la pedeapsa capitală de un deceniu. În 9 state, pedeapsa capitală este aplicată doar pentru crime de război și crime împotriva umanității.

Numărul exact de execuții la nivel global este dificil de estimat, deoarece anumite state, precum China, care condamnă anual mii de deținuți, nu oferă statistici oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel