Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj: Majoritatea germanilor sunt de acord cu reintroducerea controalelor la granițe
WhatsApp
Majoritatea germanilor sunt favorabili unor reguli mai stricte la frontierele ţării lor, arată un sondaj.

O majoritate dintre germani sunt în favoarea unor reguli mai stricte la frontierele ţării lor, indică un sondaj de opinie realizat de institutul YouGov, transmite vineri DPA.

Dintre germanii intervievaţi, 71% sunt în favoarea respingerii directe la frontieră a cetăţenilor străini ce nu reuşesc să solicite azil, precum şi a indivizilor care au interdicţie de intrare în Germania.

Potrivit anchetei sociologice, 45% dintre respondenţi sprijină deplin controalele la frontieră şi potenţiala închidere a graniţelor ca mijloc de a gestiona migraţia, în timp ce 28% din germani au exprimat un sprijin general. Totuşi, unul din cinci germani resping aceste măsuri.

De asemenea, sondajul mai arată că 82% dintre germani sunt favorabili sporirii deportărilor indivizilor care nu dispun de dreptul legal de şedere în Germania, iar 11% se opun creşterii numărului acestor deportări, în timp ce 7% nu au exprimat o opinie clară.

Sprijinul pentru deportarea persoanelor care nu au dreptul de a sta legal în Germania este mai ridicat în rândul germanilor cu vârste de peste 60 de ani (95%) comparativ cu germanii din categoria de vârstă 18 - 39 de ani (68%), indică acelaşi sondaj.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 6-10 septembrie, pe un eşantion de 2.126 de cetăţeni germani cu drept de vot. Marja de eroare este de +/- 2,13 puncte procentuale.

Ministrul de interne german Nancy Faeser a anunţat luni introducerea de controale temporare la toate frontierele terestre ale Germaniei, pentru a reduce numărul intrărilor neautorizate. Controalele suplimentare vor începe în 16 septembrie şi iniţial vor dura şase luni.

Controale staţionare au fost introduse la frontierele Germaniei cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia începând din octombrie anul trecut. Aceste măsuri au fost prelungite de mai multe ori şi sunt în vigoare până la 15 decembrie.

Măsuri similare, pe care Germania le-a introdus pentru a descuraja migraţia ilegală, au fost în vigoare la frontiera terestră germano-austriacă începând din septembrie 2015. Noile controale vizează practic graniţele cu Franţa, Danemarca, Belgia, Olanda şi Luxemburg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel