Într-o epocă în care industria ospitalității este afectată de schimbări semnificative și de lipsa forței de muncă, restaurantele se luptă să găsească personal calificat și dedicat. Luca Tentoni, proprietarul bistroului Saint-Vout, s-a confruntat cu aceeași provocare, în ciuda oferirii unui salariu atractiv și a unor condiții de lucru favorabile.
Cu toate acestea, apelurile pentru angajare nu au adus niciun rezultat tangibil. Într-un gest de frustrare și încercând să încurajeze participarea oamenilor din comunitate, Tentoni a luat decizia neobișnuită de a oferi un premiu în valoare de 300 de euro pentru oricine îi poate recomanda un chelner potrivit pentru echipa sa.
"Sincer, nu știu ce să fac pentru a găsi angajați. Am pus anunțuri, am făcut numeroase investiții pe site-uri specializate și pe rețelele de socializare, dar în momentul de față, deși am avut sponsori țintiți, nu am primit decât un singur răspuns.”, a declarat Tentoni, conform presei străine.
Propunerea lui Tentoni de a oferi un voucher în valoare de 300 de euro pentru cel care îi găsește un chelner adecvat pentru restaurantul său a stârnit interesul și implicarea comunității locale. Oferind un astfel de stimulent financiar, Tentoni speră să atragă atenția asupra necesității de a găsi soluții inovatoare pentru problema forței de muncă din industria ospitalității.
"Aveți o rudă sau un prieten care nu este foarte sociabil? Anunțați-ne și puneți-i să vă trimită CV-ul lor, în caz de recrutare vom fi bucuroși să vă mulțumim pentru ajutor, oferindu-vă un voucher de 300 de euro pe care să-l cheltuiți la Saint-Vout sau la Blooker Store”, a scris italianul pe rețelele de socializare.
"Știu foarte bine că situația este așa peste tot, după cum reiese din dialogul cu colegii, dar acum doar cineva vine să ne ceară în weekend. Noi oferim contracte comerciale cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, dar acest lucru nu pare să ne intereseze.", a adăugat Tentoni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News