Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferul unui autocar care venea din străinătate, goană nebună și depășiri haotice pe o șosea intens circulată din Cluj (VIDEO)
WhatsApp
Un șofer de autocar, care operează curse internaționale, a fost filmat când mergea cu viteză și depășea haotic celelalte autoturisme aflate în trafic pe centura ocolitoare a municipiului Gherla, în județul Cluj.

Scenele de infarct au fost surprinse miercuri seara, pe centura ocolitoare a municipiului Gherla, în zona localității Bunești din comuna Mintiu Gherlii, iar protagonistul este șoferul unui autocar înmatriculat în Republica Moldova.

Un șofer aflat în trafic a filmat cu camera de bord aventura unui șofer de autocar care țâșnește printre mașini, depășește la limită sau este forțat să renunțe la depășiri din cauza mașinilor care vin din sensul opus și îi obligă pe ceilalți șoferi să îi facă loc.

Șoferul unui autocar care venea din străinătate, goană nebună și depășiri haotice pe o șosea intens circulată din Cluj

 

Din filmarea publicată de gherlainfo.ro, se poate observa că șoferul de autocar are un comportament periculos pentru participanții la trafic, face manevre și depășiri la limită, când se apropie din față mașini sau chiar TIR-uri.

Sursa citată menționează că autocarul se îndrepta către Cluj-Napoca și era înmatriculat în Republica Moldova: „Era grăbit probabil să ajungă la destinație”.

 

Un șofer care are un stil de condus agresiv poate fi un adevărat pericol pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, dar nu numai. În cazul în care el conduce un vehicul care transportă persoane sau mașina unei firme, posibilele riscuri sunt la fel de mari. 

Comportamentul agresiv în trafic poate fi definit în termeni generali ca: schimbarea succesivă a benzilor de circulație, alternând din stânga în dreapta în scopul efectuării depășirii, demarare de pe loc prin patinarea excesivă în gol a roților, folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat, circulația la o distanță mult prea mică de ceilalți participanți la trafic și multe altele. În cazul în care un șofer conduce agresiv un vehicul, acesta poate fi sancționat cu o amendă contravențională de la 580 de lei și până la 725 de lei și să i se suspende permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Șoferii care au un comportament agresiv în trafic vor primi o amendă cuprinsă între 1305 și 2900 de lei. Astfel, cei care dau flash-uri sau claxonează nejustificat în trafic pot primi amenzi de până la 2900 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel