Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferul român de microbuz nu a dat bilet nici unui pasager. Ce "surpriză" i-au pregătit polițiștii 
WhatsApp
Un șofer de microbuz s-a ales cu o amendă uriașă după ce nu a dat bilet nici unui călător. 
Microbuz care se deplasa în Germania, oprit și verificat la frontieră. Șoferul, luat la întrebări de polițiști

Poliţiştii clujeni i-au aplicat o amendă de 9.000 de lei unui şofer de microbuz, pentru că niciunul dintre călători nu avea bilet sau legitimaţie de călătorie.

"În jurul orei 06.50, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au oprit în trafic, pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, un microbuz destinat transportului de persoane, condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din acelaşi municipiu. În cadrul verificărilor, poliţiştii au constatat că nicio persoană din microbuz nu deţinea bilet sau legitimaţie de călătorie, întrucât conducătorul auto nu a respectat obligaţia de a elibera aceste documente. Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, cu amendă în valoare de 9.000 de lei", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IPJ Cluj.

În dimineaţa zilei de 13 ianuarie, în intervalul orar 6,30 - 9,00, poliţiştii Serviciului Rutier Cluj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transportului rutier de persoane.

Microbuzele, controale la nivel național 



Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cadrul activităţilor au fost vizate: verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului; depistarea activităţilor ilegale de transport rutier de persoane.

"În acest context, la nivelul judeţului Cluj au fost verificate 224 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate un număr de 57 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 pentru încălcarea normelor prevăzute de OUG 195/2002", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel