Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferii profesioniști din Spania ar putea să se pensioneze anticipat
WhatsApp
O nouă dezbatere asupra pensionării anticipate a șoferilor profesioniști are loc în Congresul Deputaților din Spania.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Pensiile anticipate pentru șoferii profesioniști sunt subiectul unei aprinse dezbateri în cadrul Congresului Deputaților din Spania, în prezent fiind analizată vârsta la care aceștia ar putea beneficia de acest drept. Sectorul transporturilor joacă un rol vital în economia țării, asigurând o serie de necesități esențiale, cum ar fi distribuția de alimente și bunuri în întreaga țară. Cu toate acestea, munca lor solicitantă și periculoasă ridică întrebări cu privire la capacitatea lor de a lucra până la vârsta standard de pensionare.

Sindicatele și asociațiile de transport cer respectarea reglementărilor de securitate socială care permit pensionarea anticipată pentru grupurile și activitățile profesionale cu riscuri mari și condiții de muncă extrem de solicitante. Aceste organizații doresc includerea transportatorilor în această categorie, argumentând că vârsta avansată poate afecta capacitatea senzorială, cognitivă și motorie a șoferilor, crescând riscul de accidente.

Citește și: Economia Spaniei, impulsionată de muncitorii străini, pe model american. O performanță rară în Uniunea Europeană - analiză Reuters

În conformitate cu legislația, un șofer profesionist este definit ca orice persoană care are autorizația de conducere și ale cărei activități principale sunt legate de transportul de mărfuri sau de persoane. Aceștia trebuie să respecte rigorile impuse privind orele de conducere și perioadele de odihnă. În prezent, Spania numără peste 390.000 de șoferi de camion și peste 70.000 de șoferi de autobuz în acest sector.

Pentru a asigura siguranța rutieră, șoferii profesioniști nu trebuie să depășească niciodată nivelul de alcool în sânge de 0,15 mg/l alcool în aerul expirat, echivalent cu 0,3 g alcool pe litru de sânge. Această limită este mai mică decât cea impusă altor șoferi și se aplică doar în timpul activității profesionale.

În ceea ce privește alcoolul în sânge, șoferii profesioniști sunt supuși unor standarde mai ridicate decât restul șoferilor, conform Directivei Generale de Circulație. Ei nu trebuie să depășească niciodată 0,15 mg/l alcool în aerul expirat în timpul activității lor profesionale, pentru a asigura siguranța pe drumurile din Spania. Aceste reguli stricte sunt menite să reducă riscul de accidente și să protejeze atât șoferii profesioniști, cât și ceilalți participanți la trafic.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel