Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferii din Marea Britanie riscă o amendă de 400 de lire sterline dacă transportă necorespunzător bradul cu mașina
WhatsApp
Se apropie Crăciunul, dar o dată cu el șoferii pot primi amenzi usturătoare și 9 puncte de penalizare dacă transportă un brad prea mare în mașină. Autoritățile au mai anunțat că ornamentele neregulamentare ale mașinii și ascultarea muzicii la un volum mare pot fi o problemă, de asemenea.
Șoferii din Marea Britanie riscă o amendă de 400 de lire sterline dacă transportă necorespunzător bradul cu mașina / Foto: Unsplash

Se apropie Crăciunul, iar populația din Marea Britanie se pregătește de decoart casa, dar mai ales tradiționalul brad de Crăciun. Cu toate acestea, șoferii au fost avertizați că transportul unui brad prea mare în mașină ar putea atrage amenzi de până la 400 de lire sterline și 9 puncte de penalizare.

Regulile referitoare la transportul încărcăturilor mari nu se aplică doar brazilor de Crăciun, ci și altor obiecte de sărbători. Un studiu arată că 75% dintre șoferii din Marea Britanie nu cunosc în totalitate regulile privind transportul unei încărcături mari în mașină.

 

Ce trebuie să știi pentru a evita o amendă și o penalizare de sărbători

 

Să lași portbagajul deschis și să așezi un brad prea mare pentru mașina ta atârnând în spate poate afecta controlul șoferului asupra vehiculului sau vederea drumului din față, punându-i și pe ceilalți participanți la trafic în pericol. Astfel de acțiuni pot atrage o amendă de 400 de lire sterline și 9 puncte de penalizare.

Un alt aspect important este legat de decorarea mașinii cu ornamente de Crăciun. Această practică poate fi considerată o modificare a vehiculului și poate duce la invalidarea poliței de asigurare, deoarece companiile de asigurare ar putea refuza plata despăgubirilor în cazul unui accident. Companiile de asigurare argumentează că astfel de modificări fac mașina mai atractivă pentru hoți și infractori.

De asemenea, decorațiunile și luminile de Crăciun pot obstrucționa vederea șoferului de pe șosea, ceea ce poate atrage o amendă de 2,500 de lire sterline, descalificarea discreționară și trei puncte de penalizare.

Pe lângă aceste aspecte, se atrage atenția asupra faptului că muzica la volum ridicat, cântatul și dansul în timp ce conduceți pot distrage atenția și reprezintă încălcarea regulii 148 din Codul rutier. Sancțiunile pentru aceste comportamente pot include o amendă nelimitată, descalificare discreționară și între trei și nouă puncte de penalizare. Este esențial ca șoferii să fie conștienți de aceste reguli și să evite practicile care pot pune în pericol siguranța pe șosea în perioada sărbătorilor de iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel