Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, tras pe dreapta pe autostradă în Ungaria: bărbatul transporta ilegal cățeluși și țigări
WhatsApp
O dubă care se deplasa pe autostrada M1 din Ungaria a fost deviată de de către organele fiscale pentru inspecție în zona de odihnă Ács. 
Șofer român, tras pe dreapta pe autostradă în Ungaria, bărbatul transporta ilegal cățeluși și țigări. Sursa foto: freepik.com

Bărbatul român care se afla la volan este acuzat de contrabandă cu căței și țigări. Potrivit Direcției de Desfășurare a Administrației Naționale a Fiscale și Vamale din Ungaria, șoferul român se deplasa spre Germania, iar în portbagaj, pe lângă țigări netimbrate, patrula de polițiști a găsit și cățeluși din rasa Bichon.

După cum s-a dovedit, în dubă erau ascunse 230 de cutii de țigări fără sigiliu unguresc, iar sub cutii și valize se zvârcoleau patru cățeluși albi, în vârstă de 8 săptămâni.

Șoferul român nu avea acte valabile pentru cățeluși și a susținut că nu știe nimic despre țigările ascunse în dubă, relatează zaol.hu.

 

Cățelușii, duși la o asociație de protecție a animalelor

 

Personalul Direcției de Desfășurare a Administrației Naționale a Fiscale și Vamale din Ungaria a sesizat medicul veterinar oficial al biroului guvernamental, care a constatat ca puii nu au cipuri sau pașapoarte pentru animale de companie și nu sunt vaccinași. Prin urmare, nu pot fi transportați în lipsa actelor și a vârstei fragede.

Cățelușii au fost duși, prin urmare, la o asociație de protecție a animalelor. Inspectorii fiscali au confiscat și țigările și au declanșat acțiuni de urmărire penală pentru încălcarea legii accizelor.

Activitățile angajaților Direcției de Desfășurare a Administrației Naționale a Fiscale și Vamale din Ungaria sunt legate și de protecția animalelor.

În 2023, ofițerii financiari ai Direcției de Desfășurare NAV au dejucat comerțul ilegal cu 49 de căței în vestul Ungariei. În ultimul an, patrulele au găsit nu doar cățeluși care erau transportați legal, ci și cai, păsări și pisici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel