Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, blocat la vamă, în Germania: Avea bancheta „tunată“ și dormea pe mii de țigarete
WhatsApp
Un român a fost amendat de către vameșii germani, în urma unui control de rutină al vameșilor de la Rosenheim și al poliției din Munchen.

Pe 14 februarie 2021, în jurul orei 21:00, unitatea de control al rutelor de trafic (KEV) München, din biroul vamal principal din Rosenheim, a inspectat un mic transportator înregistrat în Bulgaria, la BAB 94 (joncțiunea Markt-Schwaben).

Cetățeanul român care conducea vehiculul declarase doar trei pachete de țigări. După ce vameșii au găsit o factură pentru mai mult de 100 de baxuri, în timpul controlului ulterior al cabinei șoferului, aceștia au căutat restul de marfă.

Într-o cavitate special pregătită în bancheta din spate, pe care vameșii au descoperit-o doar după ce au scos scaunul pasagerului, au găsit în total 24.640 de țigări, ceea ce corespunde a aproximativ 123 de cutii. Toate țigările au fost confiscate.

A fost inițiată o procedură penală împotriva șoferului, suspectat de evaziune fiscală, iar taxa rezultată a tutunului de peste 4.000 de euro a fost percepută și, în plus, va trebui să calculeze o amendă grea. Procesarea ulterioară a cazului a fost preluată de biroul de investigații vamale responsabil din München, informează Poliția Germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel