Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, atacat de conaționali pentru un loc de parcare în Germania. Ilie Matei: „Prindeți tupeu în haită și culmea, tot împotriva alor noștri”
WhatsApp
Șoferul de camion Ilie Matei, cunoscut și ca „Omul șoselelor”, a relatat o întâmplare nefericită ce a avut loc lângă Regensburg, Germania.
Foto ILUSTRATIV

„Omul șoselelor” povestește cum un șofer român care lucrează pe o dubă a parcat în fața unor camioane ale unor conaționali pentru a se odihni. Însă, după ceva timp, patru bărbați l-au trezit și l-au pus să-și mute duba întrucât un alt coleg de TIR a venit să parcheze acolo. Inițial, șoferul dubei a refuzat să se mute, iar în acel moment a fost tras afară din mașină, lovit și înjurat de cei patru.

„Să vă fie rușine celor care nu respectați nimic și pe nimeni în jurul vostru și vă ascundeți sub titulatura de șofer de camion! Ne chinuim de ani să câștigăm respect din partea celorlați în Europa, dat fiind că suntem în top patru țări ce deservesc transportul internațional și în loc să ne civilizăm, ne dăm singuri autogol din penalti.

Acum câteva zile un coleg al nostru ce lucrează pe o dubă de 3.5 a intrat să se odihnească câteva ore lângă Regensburg, Germania, într-un peco, parcând pe locurile pentru turisme, în față camioanelor. Se știe că băieții ăștia muncesc mult mai mult decât noi și în puținele ore de odihnă, uneori și la 48 ore, se refugiază undeva și nu ne încurcă cu absolut nimic. După vreo 2 ore, colegului nostru i-au bătut la ușa 4 indivizi, 3 dintre ei aparțînând unei firme din Arad ce erau deja parcați. După ce l-au trezit pe om, i-au zis să mute duba în altă parte că a venit un alt coleg al lor cu camionul și vrea să parcheze exact pe locurile de turisme unde era parcat omul cu dubă. Parcarea era full iar omul trezit din somn, inițial a refuzat să se mute, moment în care a fost tras afară din mașină, lovit și înjurat de cei 4.

Oameni buni, toată lumea știe problema Germaniei cu locurile de parcare, dar să lovești un coleg al tău că voi trebuie neapărat să stăți în gașcă la repaus, mi se pare prea mult. Sunt sigur că acești 4 martalogi dacă era atacat unul din ei peste noapte, ar fi stat pitiți după perdea, neauzind nimic, așa cum se poartă, dar sub efectul de turmă au fost buni să agreseze un copil singur care își câștigă pâinea ca și ei, de pe urmă unui volan.

L-am întrebat pe puști de ce nu a sunat la poliție? Păi cum să sun Ilie, că mi-a fost rușine, cum să le spun că alți români m-au agresat. Și așa suntem văzuți că niște paria peste tot, chiar mi-a fost rușine să sun. A dat cheie și a plecat omul, lăsând drojdierii să își facă numărul și să se poată iubi unul pe altul în liniște!

Strigăt disperat al șoferilor români de TIR, după ce tâlharul care l-a jefuit pe 'nea Alexandru' în benzinărie a fost eliberat, la câteva ore distanță

 

Ilie Matei: Nu vă e rușine, este???

 

Nu vă e rușine, este??? Nu vă e rușine când toată lumea stă în coloana așteptând la vama și tot oameni din acea firma depășesc coloana râzând de ceilalți că patronul lor e pe mâna cu polițiștii vamali? Nu vă e rușine că invocați un regulament și dreptul la repaus doar când vreți voi, în rest numai voi știți ce faceți și cum faceți! Pentru mers până la următoarea parcare nu vă dă nici un controlor în cap, dar nu mai aveți gașcă să goliți peturi, apoi să le umpleți că va e silă să mergeți la toalete! Vă simțiți bărbați când agresați copii tineri ce vor și ei să câștige un ban cinstit că și voi?

Nu vă e rușine că oricare muncește din greu și nu aveți dreptul să faceți pe justițiarii, mai ales că singuri când sunteți va iau ăștia ca popicele cu bila? Prindeți tupeu în haită și culmea, tot împotriva alor noștri.

Țipați după respect, dar nu îl acordați nimănui, nici măcar vouă între voi, apoi vă uitați cu invidie la colegii polonezi și turci că sunt uniți! Sunt buni colegii cu 3.5 când vă duc în weekend uri prin orașe că să vă faceți cumpărături, că nu puteți să mișcăți camioanele! Sunt buni dubitarii când aveți probleme urgențe acasă, că sunt primii care sar să va ajute cu transport! Orice om care lucrează câștigă pâinea de pe urmă unui volan este de-al nostru și nu merită umilit, ba din contră, ajutat la nevoie! Unii nu meritați să fiți pe șoselele astea!”, a scris Ilie Matei pe pagina de Facebook.

Camion românesc, abandonat de două săptămâni într-o pădure din Germania. Șoferul român, care era dispărut de atunci, a fost găsit

 

Răspunsul firmei de transport

 

Ilie Matei a publicat pe pagina de Facebook și răspunsul firmei de transport cu privire la sesizarea lui.

„Stimate domnule Matei, am luat la cunoștință cu stupoare despre faptele relatate de dumneavoastră și am verificat cele trei numere de înmatriculare pe care ni le-ați furnizat, iar în urmă verificării poziției gps a două dintre vehicule putem confirma că s-au aflat în locația indicată de dumneavoastră. Al treilea număr de înmatriculare nu ne aparține și nu ne putem asuma eventualele neplăceri provocate de conducătorul auto al acestuia.

După o anchetă internă asupra colegilor noștri implicați în nefericitul incident, conducerea firmei a decis următoarele: angajatului nostru M. M., i s-a cerut predarea camionului în baza unui proces verbal și i s-a aprobat cererea de intrare în preaviz, conform C.M. Angajatul nostru nu este la primul incident semnalat de colegi și în ultimele 4 luni de când lucrează pentru compania noastră am primit mai multe sesizări din partea colegilor noștri cât și a clienților referitor la comportamentul inadecvat și limbaj, drept urmare decizia noastră este aceea de a nu păstra în colectivul firmei oameni care aduc o imagine negativă companiei și creează dispute în cadrul comunității de camionagii. Referitor la cel de-al doilea angajat implicat doar verbal în incident, acesta a fost avertizat că la următorul incident la care este părtaș, sancțiunile pot duce pană la desfacerea contractului de muncă.

Vă aduc la cunoștință că angajatul nostru cu care am întrerupt colaborarea este de proveniență din Hațeg, iar faptul că ați subliniat că ar fi din Arad ne face să vă răspundem că, comunitatea camionagiilor din județul nostru nu recurge la asemenea gesturi și sunt printre cele mai respectate și mari comunități ce lucrează în această breaslă din România. Vrem să aducem scuzele noastre tuturor celor ce au avut de suferit în acest incident nefericit și vă asigurăm că nu vom tolera și vom sancționa permanent acest gen de manifestări violente între membrii comunității de camionagii români, angajați ai companiei.

Apreciem faptul că nu ați asociat numele companiei noastre cu fapta comisă și ne-ați semnalat acest incident, lăsând la latitudinea noastră să luăm deciziile care se impun”.

Germania. Un șofer român de TIR, întâlnire emoționantă cu doi transportatori ucraineni: „Mi s-a făcut pielea de găină, nu am știut ce să răspund”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel