Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Slatina. Un câine abandonat în cimitir a impresionat o lume întreagă
WhatsApp
Un câine abadonat în cimitir a impresionat o lume întreagă, după ce a fost surprins ghemuindu-se pe un mormânt. Povestea tristă a patrupedului a ajuns până la urechile Asociției "Refugiul Maidanezilor", care a reușit să îi ofere o nouă casă.

Câinele a emoționat mai multe persoane pe rețelele de socializare, după ce un bărbat l-a postat pe Facebook, întrebând comunitatea sa online dacă este vreun doritor să îl adopte. Fotografia cu patrupedul care și-a făcut culcuș pe un mormânt a devenit extrem de virală pe internet și astfel lumea s-a mobilizat și i-a găsit o casă.

Imaginea a fost surprinsă în Cimitirul Strehăreți din Slatina, iar animalul stă nedezlipit de coroanele de flori de la mormânt, care îi țin de cald.

 

Câinele care a impresionat o țară întreagă și-a găsit o nouă familie

 

Povestea cățelușului, foarte asemănătoare cu cea a lui Hachiko, din celebrul film cu același nume, a început cu postarea unui domn din Slatina, căruia i s-a făcut milă de animăluț. 

„Dacă cineva din Slatina îl poate ajuta. Rudele decedatului nu-l vor… De doua săptămâni stă acolo”, a scris bărbatul pe Facebook.

Poza a impresionat atât de multă lume, încât a fost distribuită de aproape 2 mii de persoane, iar numărul comentariilor este impresionant.

„Vai, mititelul de el...  Mi s-a rupt sufletul văzându-l. Un câine ca el, atât de sufletist, nu merită să moară... ”, „Cu iubire și atenție poate ar putea fi luat. Câinele suferă enorm, dar dacă primește iubire, se mai întâmplă și minuni! Dar să se găsească persoana care vrea acest lucru. Biet suflețel! Doamne ajută-l!”, sunt câteva dintre persoanele care nu au trecut cu vederea peste poză.

 

Asociația "Refugiul Maidanezilor" a preluat cazul celebrului cățel

 

Din fericire, povestea cățelușului abandonat în cimitir a ajuns și în atenția Monei Semeniuc, fondatoarea Asociației "Refugiul Maidanezilor", cea care i-a găsit și un adăpost.

Aceasta a colaborat alături de mai multe persoane inimoase printre care și Dora Vulcan și actrițele Oana Pellea și Nuami Dinescu, iar în urmă cu câteva ore a anunțat, tot pe Facebook, că o nouă familie îl va primi pe celebrul cățeluș.

„Mulțumesc, d-na Dora Vulcan, d-na Oana Pellea, d-na Nuami Dinescu și tuturor celor care s-au oferit să ajute cățelușul din cimitir! Să sperăm că el va avea o viață bună la familia care l-a adoptat. Astăzi voi merge să iau un câine despre care mi s-a semnalat aseară târziu. N-am nicio poză, dar mi s-a spus că este total paralizat și nu mișcă decât capul. Este un schelet viu și zace probabil de multă vreme. N-am putut să dorm și la prima oră plec după el. Probabil nu voi putea decât să-i curm suferința, dar gândul la chinurile prin care trece, nu m-a lăsat să dorm. Dacă are cea mai mică șansă, i-o voi da. Din păcate, de mâine toate cabinetele vor fi închise, dar sunt sigură că ma voi descurca cumva, că voi avea oameni lângă mine care să mă ajute aceste patru zile care pentru unii sunt sărbătoare. Adăpostul nu are sărbători. Vă doresc o zi cu fapte bune!”, a scris Mona Semeniuc, fondatoarea Asociației "Refugiul Maidanezilor".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel