Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație dramatică: Bolnavii și nou-născuții îndură frigul în spitale
WhatsApp
Timișorenii au petrecut prima noapte în frig, după ce furnizorul de gaze naturale a oprit alimentarea, din cauza datoriilor uriașe. Situația este una dramatică, în special pentru pacienții din spitalele care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. 
Situație dramatică. Bolnavii și nou-născuții îndură frigul în spitale

Potrivit cadrelor medicale, bolnavii din spitalele timișorene au primit pături, cei din secțiile ATI pături electrice, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat. În Spitalul Județean, care nu are centrală proprie, cei 700 de pacienți au primit ceai cald și câte o pătură în plus

Frigul se simte și în maternitate, acolo unde bebelușii abia născuți sunt ținuți într-o singură încăpere, încălzită cu ajutorul aparatelor de aer condiționat, departe de mamele lor. Acestea stau în saloane, la 15 grade Celsius. Reprezentanții primăriei au anunțat miercuri, că au găsit o soluție de moment.

Pacienții sunt îngrijorați și se tem că în loc să se vindece de boală, s-ar putea să plece acasă și mai bolnavi.

„Orice utilizare a unui aparat electric în această situație în care atât rețeaua electrică, cât și rețeaua de oxigen sunt forjate la maxim, poate reprezenta un risc”, a declarat managerul SJU Timișoara, potrivit ȘtirileProtv.

 

Bebelușii luați de lângă mamele lor

 

La maternitate, nou-născuții au fost luați de lângă mamele lor și duși in zona în care există aer condiționat, folosit în prezent pentru încălzirea pacienților.

„O altă mare problemă e legată de igiena nou-născuților care au fost șterși cu prosopul sau au fost șterși cu ajutorul șervețelelor umede”, a explicat un medic de la Maternitatea Bega, potrivit ȘtirileProtv.

Datoriile societăţii de termoficare din oraș depăşesc 300 de milioane de lei. Miercuri, reprezentanții primăriei au anunțat că au găsit o soluție temporară. Potrivit acestora, s-au înțeles cu un furnizor de gaz care va livra o cantitate limitată, timp de o săptămână, pentru care s-au dat în avans cinci milioane de lei.

 

Aparatele de aer condiționat sunt suprasolicitate

 

Managerii a șase spitale au fost convocați în comitetul local pentru situații de urgență. Ei atrag atenția că aparatele de aer condiționat sunt suprasolicitate și, implicit, se tem de o suprasolicitare a sistemului electric.

La spitalul județean, soluția este ca centrala veche să fie reparată în regim de urgență pentru ca pacienții să se poată încălzi, scrie Digi24.

Amintim că încă de ieri este o situaţie de criză la Timişoara, unde întreg oraşul, dar şi spitalele rămân fără căldură chiar în prag de iarnă. E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm, iar negocierile cu un nou furnizor au eșuat. 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără căldură, pentru că societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel