Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație EXPLOZIVĂ în Beirut: Focuri de armă, gaze lacrimogene și flăcări
WhatsApp
Poliția libaneză a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților care încearcă să treacă printr-o barieră pentru a ajunge la clădirea parlamentului din Beirut sâmbătă. În timpul protestelor declanșate de explozia devastatoare din această săptămână s-au auzit împușcături, relatează Reuters.

Un polițist a fost ucis în timpul confruntărilor cu manifestanții, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Crucea Roșie a anunțat că a tratat 117 persoane pentru răni la fața locului, în timp ce alte 55 au fost duse la spital. Un incendiu a izbucnit în Piața Martirilor.

Zeci de protestatari au intrat în sediul ministerului de externe, unde au ars un portret al președintelui Michel Aoun, acuzat că este de vină pentru criza politică și economică.

„Rămânem aici. Solicităm poporului libanez să ocupe toate ministerele”

 

Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat în Piața Martirilor, unii aruncând cu pietre. Poliția a folosit gaze lacrimogene când unii protestatari au încercat să treacă prin bariera care blochează o stradă care duce spre parlament.

Poliția a confirmat împușcăturile și a spus că au fost folosite gloanțe de cauciuc.

Protestatarii spun că politicienii ar trebui să fie pedepsiți pentru neglijența lor, care ar fi dus la explozia gigantică de marți care a ucis 158 de persoane și a rănit peste 6.000.

„Plecați, sunteți cu toții ucigași”

 

Protestatarii au scandat „poporul vrea căderea regimului” și au ținut afișe cu textul „Plecați, sunteți cu toții ucigași”.

Primul ministru și președinția au declarat că 2.750 de tone de azotat de amoniu extrem de exploziv, care este utilizat la fabricarea îngrășămintelor și a bombelor, au fost depozitate timp de șase ani fără măsuri de siguranță în port.

Oficialii spun că explozia ar fi provocat pierderi de 15 miliarde de dolari, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel