Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sindicatele din Sănătate anunță proteste masive. Mâine, Bucureștiul va fi paralizat din cauza manifestărilor extinse
WhatsApp
Bucureștiul va fi paralizat de proteste, mâine - 11.03.2024. Sindicaliștii din domeniul sănătății au anunțat manifestații de amploare  în faţa Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Palatului Parlamentului. 
Noi proteste și greve în România: Cabinetul Ciolacu este acuzat de discriminare salarială înaintea alegerilor din 9 iunie / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Peste 5.000 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară sunt așteptați să participe la ample demonstrații ce vor avea loc luni, desfășurându-se în fața Guvernului, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Palatului Parlamentului. Revendicările principale ale protestatarilor se concentrează asupra creșterii salariilor în domeniul sănătății.

Conform unui comunicat emis de Federație, participanții la protest își exprimă nemulțumirea față de actuala situație și solicită:

- Respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație;

- Asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale pentru angajații din sănătate, în scopul creșterii puterii de cumpărare;

- Plata unei recompense adecvate pentru asumarea riscurilor în condiții de muncă periculoase, inclusiv pentru sacrificiul personal și familial al angajaților care lucrează în ture și în zilele libere/de sărbători;

- Respingererea formei actuale a ordonanței de urgență privind creșterile salariale în sănătate, considerată o manifestare a inechității și incompetenței emitenților, generând noi inechități salariale și accentuând unele existente."

Programul manifestațiilor 

Piața Victoriei, ora 11:00: Primul miting al sănătății, desfășurat între orele 11:00 - 12:00, în care participanții solicită respectarea drepturilor și demnității profesioniștilor din sănătate.

Calea Victoriei către Piața Revoluției, ora 12:00 - 12:30: Prima parte a marșului sănătății pentru a sublinia public nemulțumirea față de lipsa de respect demonstrată de guvernanți.

Oprit în Piața Revoluției și în fața Ministerelor Muncii și Sănătății, ora 12:30 - 13:00.

Federația Solidaritatea Sanitară transmite un apel către ambii miniștri pentru a-și îndeplini obligațiile și a acorda drepturile cuvenite. Totodată, sindicaliștii le reproșează încălcarea îndatoririlor publice prin politizarea dialogului social, susținând că aceasta a condus la emiterea unei Ordonanțe de Urgență privind salarizarea care contravine acordurilor convenite în cadrul negocierilor pentru noua lege a salarizării.

Piața Constituției, ora 13:00 - 14:00: A doua parte a marșului sănătății.

Miting în fața Parlamentului, ora 14:00 - 15:00: Protestatarii solicită parlamentarilor să respecte obligațiile privind adoptarea noii legi a salarizării și modificarea OUG 115/2023 pentru acordarea tuturor drepturilor prevăzute în actuala lege a salarizării.

Sindicaliștii subliniază faptul că personalul medical merită recunoaștere corespunzătoare pentru sacrificiul și devotamentul de care au dat dovadă, și îndeamnă cetățenii să li se alăture în apărarea drepturilor profesionale și a unei sănătăți de calitate, relatează Agerpres.

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel