"Influenţa şi presiunea constantă ale Elenei Udrea pe lângă instituţiile fundamentale ale statului minimalizează scopul executării pedepselor. Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi.
Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor", declară FSANP într-un comunicat de presă.
Sindicaliştii arată că bazele actualei legi a executării pedepselor, criticată acum de Elena Udrea "în calitatea de infractoare dovedită", au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv poliţiştii de penitenciare.
"Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia 'legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu'. Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral.
Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil.”, conform Agerpres.
„Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecinţele faptului că infracţiunile săvârşite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în faţa instanţei de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relaţia cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil.
În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?", se întreabă sindicaliştii.
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor afirmă că va reacţiona ori de câte ori un deţinut afectează direct sau indirect imaginea poliţiştilor de penitenciare şi încearcă, prin influenţă şi presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcţionare a poliţiei penitenciare şi exercitarea atribuţiilor profesionale ale angajaţilor din sistemul penitenciar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News