Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Simt Italia ca țara mea”. O româncă a obținut cetățenia italiană: „Este parte integrantă a comunității noastre”
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 45 de ani, a obținut astăzi cetățenia italiană în Caltagirone, o comună în provincia Catania, Sicilia din Italia.
„Simt Italia ca țara mea”. O româncă a obținut cetățenia italiană: „Este parte integrantă a comunității noastre”

Gianina este în Italia de 19 ani și este căsătorită de 18 ani cu un italian. De astăzi, Gianina Marin, o româncă din Bacău, este cetăţean italian. De altfel, în această dimineață, în Sala Roșie a Palazzo Libertini di San Marco, consilierul municipal pentru Asistență Socială Patrizia Alario, delegat de primarul Fabio Roccuzzo,  oficial a conferit cetățenia italiană româncei. Prezenți au fost câțiva membri ai familiei și prieteni de-ai româncei, încheind astfel procesul început în urmă cu trei ani și jumătate cu cererea femeii și a rezultat în decretul prefectural care i-a recunoscut noul statut.

„Sunt fericită că am atins în sfârșit această piatră de hotar”, a spus Gianina, antreprenor în sectorul hârtiei și plasticului. „Simt Italia ca țara mea. Aici, la Caltagirone în special, am fost bine primită și bine integrată. În acest oraș am familia mea, pe lângă soțul meu, o fiică, Giulia, în vârstă de 17 ani, și toată lumea mea. Cu cetățenia am încununat visul de a fi parte, în toate privințele, a națiunii italiene”.

„Gianina este un exemplu frumos de integrare și de capacitatea noastră, a italienilor, în cazul nostru Calatini, de a fi primitori și ospitalieri. Este o mare plăcere pentru mine să contribui la formarea unui cetățean italian care, la fel ca ea, este deja cetățean italian de ceva timp și este parte integrantă a comunității noastre”, a spus consilierul Alario.

 

Vezi și 

 

O familie de români cu 12 copii a primit cetățenie italiană: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”

 

O familie românească cu 12 copii au primit cetățenie italiană. Primarul din Mansuè, provincia Treviso, regiunea Veneto din Italia, a spus: „Merită!”

Cetăţenie italiană pentru întreaga familie de români: tată, mamă şi 12 copii. Primarul Leonio Milan, după ce a evaluat caracteristicile familiei, nu s-a gândit de două ori. Ieri dimineață a avut loc ceremonia în Primărie, cu oferirea cetățeniei tatălui român, în vârstă de 39 de ani, a soției sale, în vârstă de 37 de ani, și a celor 12 copii ai acestora. „Onisim Bizu și soția sa Oana sunt de origine română”, spune Milan. „Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am decis să dau cetățenia tuturor? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiană, copiii lor au văzut lumina pe pământ italian și toți învață. Unii în Itis, unii în liceu, până la cei mici care merg la grădiniță. Acest tânăr cuplu a încercat mereu să crească și să se perfecționeze”.

Capul familiei lucrează în construcții, și-a început ucenicia ca muncitor, devenind în cele din urmă un expert zidar. Dar nu s-a oprit aici. „Își dorea absolut să-și îmbunătățească poziția”, spune Milan, „așa că a depus mult efort și cu mult sacrificiu a urmat școala serală până la obținerea diplomei. Acum este un maistru foarte căutat”. Oricine îl cunoaște bine pe primarul Milan știe că nu este indulgent. A fost comandantul carabinierilor, este un om pentru care valorile, respectul pentru reguli și onestitatea sunt pe primul loc. Prin urmare, „atribuirea cetățeniei italiene familiei de români trebuie citită în această lumină”, scriu jurnaliștii din Italia.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
07 feb 2023, 20:06
RadioDCNews.ro
07 feb 2023, 14:38
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
DCNews.ro
07 feb 2023, 09:29
Spectacola.ro
07 feb 2023, 20:06
DCMedical.ro
07 feb 2023, 14:56
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCMedical.ro
07 feb 2023, 14:56
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
DCNews.ro
07 feb 2023, 09:29
RadioDCNews.ro
07 feb 2023, 14:38