Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Toronto. Meci foarte echilibrat 
WhatsApp
Simona Halep este în semifinalele turneului de la Toronto, după un meci foarte greu pe care l-a avut astăzi cu sportiva Coco Gauff. 
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe tânăra sportivă americană Coco Gauff cu 6-4, 7-6 (2).

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a obţinut a 25-a sa victorie în Canada după o oră şi 47 de minute.

Halep a câştigat toate cele patru meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros, fără a pierde vreun set. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4.

Începutul a fost echilibrat, cu câte un break de fiecare parte, după care Halep a reuşit să se desprindă la 4-2 şi şi-a păstrat acest avantaj până la finalul setului (6-4), deşi a fost nevoită să salveze două mingi de break la 4-3.

Halep a început foarte bine actul secund şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Gauff a jucat agresiv şi a reuşit să recupereze diferenţa, egalând la cinci. Românca a făcut un nou break şi a servit pentru din nou pentru meci, însă americanca a împins setul în tiebreak. Gauff a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-2.

Ambele jucătoare au reuşit câte 3 aşi, dar Halep a făcut nu mai puţin de 8 duble greşeli, iar Gauff a comis 5. Halep a fost mai bună la primul serviciu, Gauff la al doilea, ambele au avut câte 21 de mingi direct câştigătoare (winners), dar diferenţa s-a făcut la erorile neforţate, 30 pentru Halep şi 38 pentru americancă. Diferenţa totală de puncte a fost în favoarea româncei, cu 84-77.

Simona Halep în semifinale la Toronto



Simona Halep şi-a asigurat un cec de 133.400 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în ultimul act o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Jessica Pegula (a şaptea favorită) şi kazaha Iulia Putinţeva.

Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală pierdută în Canada, în 2015, chiar la Toronto, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel