Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep primește un nou wildcard la turneul de tenis Iași Open. Organizatorii au confirmat
WhatsApp
Simona Halep, una dintre cele mai titrate jucătoare de tenis din România, va participa la turneul de tenis Iași Open, după ce organizatorii au anunțat că i-au oferit un wildcard. Daniel Dobre, directorul turneului, a făcut această declarație joi, în cadrul unei conferințe de presă.
Sursă FOTO: Facebook - Simona Halep

Iași Open, care în acest an urcă de la categoria WTA 125 la WTA 250, se va desfășura în perioada 21-26 iulie la baza sportivă Ciric din Iași. Daniel Dobre a menționat că turneul a fost planificat pentru anii următori, dar, din motive neprevăzute, s-a decis organizarea sa în acest an.

„Am aflat destul de târziu de această știre și m-a surprins puțin. A avea un astfel de turneu înainte de Jocurile Olimpice, pe zgură, înseamnă că vom avea cu siguranță jucătoare foarte bune. Andrei Pavel vrea să-l aducă pe Nadal, iar eu vreau să o aduc pe Simona Halep. Avem un wildcard pregătit pentru ea și sperăm că va fi prezentă,” a declarat Dobre.

Pe lângă Simona Halep, lista jucătoarelor române care aproape și-au confirmat prezența include nume sonore precum Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse și Monica Niculescu. De asemenea, vor fi și jucătoare tinere promițătoare, precum Anca Todoni și Miriam Bulgaru. Organizatorii speră să atragă și jucătoare din top 50 mondial, care vor dori să se pregătească pentru Olimpiada de la Paris, ce se va desfășura tot pe zgură.

Dobre a explicat că două dintre cele patru wildcard-uri disponibile vor fi alocate câștigătoarelor de Grand Slam sau fostelor jucătoare numărul 1 WTA, ceea ce înseamnă că Halep, alături de jucătoare ca Angelique Kerber sau Naomi Osaka, au prioritate la aplicare.

 

Premii totale de 120.000 de dolari

 

În cadrul aceleași conferințe de presă, au fost prezentate și detalii despre turneul Concord Iași Open ATP Challenger 100, care va avea loc la aceeași bază sportivă în perioada 8-14 iulie. Directorul turneului, Andrei Pavel, a glumit spunând că vrea să-l aducă pe Rafael Nadal la Iași, adăugând că speră să atragă jucători de top și să vadă un român în finală, poate chiar pe Cezar Crețu.

Deținătorul licențelor pentru cele două turnee, Andrei Oriță, a subliniat că trecerea turneului feminin la categoria WTA 250 va aduce o vizibilitate mai mare și va necesita mai multe investiții. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat că eforturile municipalității vor fi sporite pentru modernizarea bazei sportive Ciric, menționând că Iașul se va transforma într-un pol al sportului de performanță în România.

Turneul masculin Concord Iași Open ATP Challenger 100, cu premii totale de 120.000 de dolari, se va desfășura între 8 și 14 iulie, iar turneul feminin Iași Open WTA 250 va avea loc între 21 și 26 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel