Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep luptă pentru a aduna probe care să îi demonstreze nevinovăția, după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping | VIDEO
WhatsApp
Simona Halep, celebra jucătoare română de tenis rupe tăcerea după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Fostul număr unu menționează că, de când a fost depistată pozitiv, a lucrat pentru a aduna probe care să îi demonstreze nevinovăția.
Wozniacki, revoltată că Halep a fost primită la turneul de la Miami. Replica româncei

La aproape șapte luni de la suspendarea sa provizorie pentru că a fost depistată pozitiv la substanța roxadustat, Simona Halep a rupt tăcerea și vorbește despre tratamentul pe care l-a primit din partea ITF.

 

Simona Halep: „Cred în sportul curat și sunt împotriva dopajului”



Jucătoarea română de tenis menționează că, de când a primit testul pozitiv, a lucrat pentru a aduna probe care să îi demonstreze nevinovăția, ea opunându-se dopajului sub orice formă.

"În mod conștient, nu am luat niciodată vreo substanță, pentru că eu cred în sportul curat și sunt împotriva dopajului. Întotdeauna am verificat toate componentele suplimentelor pe care le iau pentru a mă asigura că totul este autorizat. A fost un șoc pentru mine, nu știu ce este roxadustat, nu auzisem de el până acum, m-am interesat și am fost surprinsă că este o substanță serioasă", a declarat ea pentru Tennis Majors.

Fostul număr unu mondial mărturisește că, după mai multe studii și analize, a descoperit că substanța interzisă a ajuns în organismul ei din cauza unei greșeli comise de un distribuitor de suplimente alimentare.

"Experții au descoperit că se afla în interiorul unuia dintre suplimentele mele într-o încărcătură mică, o contaminare este atunci când cineva ingerează o substanță în mod ilegal, dar compania care o vinde a avut o greșeală și de aceea există un mic procent acolo care nu ar trebui să fie. Am trimis dovezile la ITF și au negat", a spus ea.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

 

Simona Halep luptă să își dovedească nevinovăția și să revină în elita WTA

 

Dubla câștigătoare a două turnee majore spune că ITF nu i-a dat șansa de a se apăra sau de a prezenta în mod corespunzător dovezile pe care le-a adunat din decembrie și că a tras de timp înainte de a putea fi audiată în instanță.

"Prima audiere urma să aibă loc în februarie, dar ITF a cerut mai mult timp pentru probe suplimentare, apoi a fost mutată în martie, pe care ITF a cerut să fie anulată, nu am fost de acord cu acest lucru, deoarece, așa cum spun regulile, un jucător care este suspendat temporar are dreptul de a solicita o audiere", a spus ea, conform publicației Tele Diario.

Halep a spus că este posibil ca Federația Internațională de Tenis să anuleze din nou audierea din luna mai și că ea vrea doar să-și dovedească nevinovăția pentru a putea concura și a reveni în elita WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel