Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep, eliminată în turul doi la Roland Garros
WhatsApp
Simona Halep s-a oprit în turul secund la Roland Garros, după ce a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1. 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, la Paris, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Fostul lider mondial s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 56 min) în faţa tinerei jucătoare asiatice (19 ani, 74 WTA).

Halep o învingea fără probleme pe Zheng în ianuarie, în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1, cu 6-3, 6-2.

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a controlat fără probleme primul set de la Paris, câştigând cu 6-2. În actul secund, românca a făcut break la 1-1, dar nimic nu avea să prevadă ceea ce a urmat. Halep a început să greşească tot mai mult, în timp ce Zheng şi-a ridicat nivelul şi a pus-o constant în dificultate pe fosta campioană de la Roland Garros. Zheng a reuşit o serie incredibilă de opt ghemuri consecutive, câştigând setul secund cu 6-2 şi desprinzându-se în decisiv la 3-0. Halep a părut că are probleme de respiraţie, că se sufocă, nereuşind să găsească antidotul pentru jocul agresiv al chinezoaicei, care s-a impus cu 6-1.

Pentru Halep acesta este cel mai slab rezultat al său la Paris începând din 2013, când pierdea în primul tur. În 2015, Simona pierdea tot în turul secund.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată.

Halep a avut un procentaj scăzut la punctele făcute cu primul serviciu (58%), faţă de adversara sa (85%), a reuşit doar 9 mingi direct câştigătoare, în timp ce Zheng a avut 27, în timp ce la numărul de erori neforţate diferenţa a fost mică, 29 Halep, 32 Zheng.

Simona Halep va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA pentru evoluţia sa.

Irina Begu este singura româncă ajunsă în turul al treilea la simplu la Roland Garros din şapte jucătoare prezente pe tabloul principal de simplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel