Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep dopată. Florin Segărceanu: "Încă nu îmi vine să cred"
WhatsApp
Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat. Aceasta va fi suspendată din toate competițiile. 
Simona Halep revine pe teren în 2024: „Sunt nerăbdătoare” / WTA FOTO: Facebook @Simona Halep

Florin Segărceanu a comentat situația Simonei Halep:

„Mă surprinde foarte mult pentru că eu știu cât de des era testată Simona. O dată la 6 dimineața ne-au sunat la ușă pentru a face un test imediat pentru aceste substanțe. Și nu vorbesc doar despre ea, Simona Halep a fost cea mai testată dintre toate oricum, dar toate sportivele au trecut prin așa ceva.”

 

Roxadustat - substanța care ar putea să îi încheie cariera Simonei Halep

 

„Sincer nu am auzit de această substanță și încă nu îmi vine să cred. Consider că poate la un contratest se va vedea că este o greșeală. Cred că există o refacere a testului pentru că nu pot să cred că Simona ar fi putut să ia așa ceva conștient, în niciun caz. Știe ce înseamnă, a fost testată de-a lungul anilor. Era o jucătoare targetată, pentru că este din punct de vedere fizic foarte puternică, întotdeauna muncea foarte mult și atunci automat și targetezi un anumit tip de jucători care știi că poate ar avea nevoie de o astfel de substanță.

Deci conștient în niciun caz nu cred că a făcut-o. Acum poate s-a produs o greșeală sau într-o anumită alimentație a luat... Toți jucătorii profesioniști au lista substanțelor și știu ce nu trebuie să ia, cum ar fi Nurofen cu Efedrină. Știu ce să ia și ce nu trebuie să ia.”, continuă tenismenul pentru Digi 24.

 

Simona Halep a avut probleme cu sinusurile

 

Simona Halep a avut probleme cu sinusurile, avea probleme de respirație, s-a și operat. Este o problemă mai veche această sinuzită și știa să o gestioneze și că nu avea voie să ia anumite picături care aveau o anumită substanță. Era foarte conștientă de anumite lucruri și era foarte atentă când lua ceva.

Din acest motiv pentru mine este foarte curios ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns aici. Nu cred că este vorba de un sabotaj conștient, poate de o greșeală de administrare a unor substanțe, nu îmi dau seama. Ea a fost operată de curând pentru aceste probleme de respirație și nu știu dacă are vreo legătură, dacă a trebuit să ia anumite medicamente pentru a o ajuta. Ce pot să vă spun, mai mult ca sigur, este că ea știe despre ce este vorba când vine vorba de medicamentație și în niciun caz nu a luat vreun medicament conștient care să fie interzis. ”, a mai adăugat Florin Segărceanu.

 

Segărceanu: „Eu vă spun personal, sper să fie o greșeală”

 

„Ne-am întâlnit acum două trei săptămâni, după ce a avut acea intervenție, iar evoluția ei am văzut-o doar la televizor. Am fost alături de ea și mai știam ce lua din punct de vedere medical și în niciun caz nu lua vreo substanță pentru oboseală. Cred că ar trebui lămurită această situație. Eu vă spun personal, sper să fie o greșeală, altfel nu îmi dau seama. 

Nici nu vreau să ma gândesc la un altfel de scenariu pentru că eu o cunosc foarte bine și știu cât de mult dorea să revină într-un sezon bun și în niciun caz nu ar fi folosit substanțe interzise. Dacă se va dovedi acest lucru, este o mare tragedie, pentru că dacă ne amintim de cazul Sharapova a fost finalul carierei. Dar eu nu cred..”, a încheiat sportivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel