Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep, audieri la Londra: „Procesul a durat mult pentru că sunt foarte multe probe de analizat”
WhatsApp
Simona Halep a petrecut ore în șir în fața Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului, pledând în sfârșit cauza ei și prezentând probe pentru a susține varianta dopajului accidental. Audierile maraton au avut loc în Londra, iar acum sportiva așteaptă răspunsul final care ar putea veni în următoarele două săptămâni.
Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”

Simona Halep este suspendată provizoriu de nouă luni, iar experții atrag atenția că există riscul unei penalizări drastice.

Pe parcursul celor două zile de audieri, Simona Halep și avocații săi au pledat în favoarea unei singure variante: dopajul accidental. Aceasta a fost poziția pe care sportiva a susținut-o încă de la început, și anume că nu a avut nici cea mai mică idee despre substanța Roxadustat și de unde provine.

 

Mărturia dată de Simona Halep o poate scăpa de suspendare

 

Se pare că suplimentele nutritive consumate de Simona conțineau o mică doză din această substanță interzisă.

"Nu am ştiut ce este Roxadustat. Nu am avut nici cea mai mică idee, la început, de unde a apărut substanţă. Au descoperit că suplimentele conţineau o mică doză din această substanţă", a declarat Simona Halep și în luna mai.

Audierile s-au desfășurat timp de două zile, cu discuții care au durat aproape câte 12 ore, conform Observator. Simona Halep a prezentat documente și probe în sprijinul pledoariei sale, iar experți au răspuns la întrebări și au explicat detaliile depuse.

 

Decizia finală în cazul lui Halep va fi luată după două săptămâni

 

Gabriela Andreiașu, directorul Agenției Antidoping, a declarat că procesul a fost considerat echitabil, cu ambele părți prezentând dovezi și martori relevanți. decizia finală în cazul Simonei Halep se va lua în aproximativ 14 zile, iar termenul poate fi prelungit având în vedere complexitatea dosarului și probele depuse.

Dacă se va dovedi că sportiva nu a avut intenția de a se dopa, va evita o suspendare pe termen lung și va reveni pe teren după o absență de un an.

"A fost un proces, considerăm noi, echitabil. Fiecare parte a adus dovezi, probe, martori. Au fost puse la dispoziţia arbitrilor expertize, declaraţii. Procesul a durat foarte mult pentru că sunt foarte multe probe pe care fiecare parte a trebuit să le analizeze", spune Gabriela Andreiaşu, director Agenţia Antidoping. 

"Simona a fost depistată pozitiv. Este... Mie îmi aduce aminte de Răducanu. Nu eşti negativă vineri şi luni eşti pozitivă dintr-o bucată", este de părere Ion Ţiriac.

 

Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanță interzisă la US Open anul trecut

 

Simona Halep a fost testată pozitiv în urma ultimului său meci la US Open, care a avut loc la sfârșitul lunii august anul trecut. La începutul lunii octombrie, a fost anunțată că a picat testul antidoping, fiind acuzată că a consumat Roxadustat, o substanță interzisă sportivilor. Această situație ar putea atrage o penalizare severă, inclusiv o suspendare de până la patru ani, conform specialiștilor.

Simona Halep, care deține două trofee de Grand Slam și este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României, a obținut câștiguri semnificative în carieră, care se ridică la peste 40 de milioane de dolari. Însă acum viitorul ei în tenis rămâne incert, în așteptarea deciziei finale cu privire la cazul său de dopaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel