Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Și-au mărit singuri salariile”. Cinci electricieni români, mai bogați cu 50.000 de euro: „Angajatorul ne-a obligat să declarăm asta!”
WhatsApp
Cinci electricieni români au fost nevoiți, ieri, să răspundă pentru furt în fața instanței penale din Bruges, regiunea Flandra din Belgia. Potrivit parchetului, inculpații au decis să-și „mărească singuri salariile” și au sustras de la angajatorul lor cantități mari de material de lucru dintr-un șantier naval din Ostende.

Managerul firmei din Veurne, regiunea Flandra din Belgia, a depus un denunț la poliție pe 4 iulie 2019. El a declarat că în ultimele șase luni au avut loc furturi la șantierul naval O'Sea din Ostende, unde lucrau. „Nu putea fi altcineva decât un angajat”, a spus procurorul Joke Vandegehuchte. „La urma urmei, în curte se putea intra doar cu o insignă”.

Potrivit firmei, pierderea totală s-a ridicat la aproape 52.000 de euro la acel moment. În aceeași zi s-a dovedit că bucăți de material de lucru furate au fost oferite spre vânzare pe un grup românesc de pe Facebook. Mesajul a putut fi legat de Ionuț - Cezar T., în vârstă de 27 de ani, stabilit în Roeselare. La o percheziție domiciliară a acestuia au fost găsite mai multe scări, lămpi fluorescente și întrerupătoare de la firma prăduită. La o zi după sesizare, directorul firmei a intrat din nou în secția de poliție. Nu a fost însoțit doar de Ionut-Cezar T., ci și de colegul său Alexandru F., în vârstă de 27 de ani, stabilit în Langemark-Poelkapelle.

2. -imagine fara descriere- (si-au-marit-singuri-salariile--cinci-electricieni-romani--mai-bogati-cu-50-000-de-euro-angajatorul-ne-a-obligat-sa-declaram-asta-2.jpg)

Mamă româncă și copiii săi, clipe de coșmar în Belgia. Sechestrați în casă, amenințați și bătuți de capul familiei: Faptele îngrozitoare au ieșit la iveală

 

Românii ar fi fost obligați să recunoască furturile de angajator

 

Ambii români au recunoscut că au comis furturile, deși ulterior au declarat că această declarație le-a fost impusă de către angajatorul lor. 

Ionuț - Cezar T. a mai indicat alţi trei români implicați: Cezar B., în vârstă de 56 de ani din Ypres, Nicuşor G., în vârstă de 39 de ani din Ostend, şi Anatolie M., în vârstă de 38 de ani din Roeselare. Cantități și mai mici de material de lucru au fost găsite în timpul perchezițiilor domiciliare la ceilalți inculpați.

Parchetul nu a cerut ieri dimineață sentințe concrete. Cezar B. nu s-a prezentat la proces. Doar Ionuț - Cezar T. a recunoscut furturile. Ceilalți inculpați cer achitarea. Sentință va fi dată pe 21 februarie.

Belgia. Hoți români, prinși după o greșeală fatală: Unuia dintre ei i s-a lipit o etichetă pe talpă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel