Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sfaturi de la o tânără româncă din diaspora: Ce am învățat eu după câțiva ani de muncit în străinătate
WhatsApp
Crina, o tânără româncă care a ales să plece la muncă în străinătate pentru un trai mai bun, a devenit o voce importantă pe rețelele sociale, oferind perspective valoroase despre viața grea din diaspora.
Sfaturi de la o tânără româncă din diaspora: Ce am învățat eu după câțiva ani de muncit în străinătate / Foto: TikTok

Într-un clip emoționant postat pe TikTok, ea împărtășește lecțiile învățate și provocările cu care s-a confruntat, după câțiva ani de muncă în Anglia, unde este curier în acest moment.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care Crina le subliniază este faptul că, în ciuda distanței, familia rămâne pilonul principal de sprijin.

„Ce am învățat eu după câțiva ani de muncit în străinătate este că nu trebuie să ai încredere în nimeni, că singurele persoane care țin cu adevărat la tine și care te caută după ce pleci sunt părinții, familia. Indiferent cât de mult ai greși ei o să te ierte de fiecare dată și o să te înțeleagă chiar dacă tu nu crezi asta.”

 

Separarea muncii de viața personală

 

Crina continuă prin a menționa că, indiferent de eforturile depuse la locul de muncă, adesea efortul nu este recunoscut. 

„Am mai învățat că indiferent de cât de mult ți-ai da interesul la locul de muncă o să fii văzut la fel cum este văzut și cel care nu dă doi bani pe locul de muncă și care nu se stresează atât de mult.

Trebuie să muncești atât cât îți sunt ție atribuțiile. Munca trebuie să rămână la muncă, nu trebuie să vii acasă și să te stresezi în continuare pentru muncă sau să îți faci scenarii despre cum a fost ceva. Acasă trebuie să faci lucruri pentru tine și să nu te mai intereseze de ce s-a întâmplat la muncă, numai dacă este afacerea ta. 

Niciun loc de muncă nu merită să plângi, să intri în depresie. Dacă nu te simți bine la un loc de muncă pur și simplu pleacă, la fel dacă nu te simți apreciat. ”, continuă fata.

Citește și: Mesajul emoționant al unei românce din străinătate: „Fac acest videoclip pentru a ajuta cât mai multe persoane să nu treacă prin ce am trecut eu”

 

Prieteniile sunt pe locul doi în diaspora

 

Un alt aspect interesant pe care Crina îl menționează este natura relațiilor interumane în străinătate.

„Am mai învățat că prietenii pe care ți-i faci aici nu o să rămână, pentru că totul se rezumă la bani. Fiecare a venit aici să își facă o casă, să își întemeieze o familie și fiecare își vede interesul. Și șeful își vede interesul și prietenii pe care ți-i faci își văd de interesul lor. Nu trebuie să demonstrezi nimănui că ai dreptate. Dacă el consideră că are dreptate lăsă-l să considere ce vrea el.”, spune ea.

În concluzie, mesajul Crinei este clar: „La finalul zilei, când te pui în pat, te ai doar pe tine. De aceea trebuie să ai foarte multă grijă de tine, pentru că tu ești cea mai prețioasă persoană din viața ta.” Aceste lecții valoroase pot fi aplicate nu doar în contextul vieții în diaspora, ci și în viața de zi cu zi, în orice colț al lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel