Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sfârșit tragic pentru un muncitor român din Spania. Vasile lasă în urmă o soție și trei copii, dintre care unul minor
WhatsApp
Tragedie într-o pădure din Spania. Un uncitor român și-a pierdeut viața într-un accident de muncă. 
Vasile Iacob, românul mort în Spania

Vasile Iacob, un muncitor forestier român în vârstă de 55 de ani, și-a pierdut viața miercuri, 28 august 2024, în urma unui accident tragic în timpul unor activități de defrișare în zona montană La Cueva, lângă Infiesto, Pilona, Spania.

Originar din Sighișoara, Vasile Iacob locuia în Pravia, Spania, de cinci ani. Bărbatul era căsătorit și avea trei copii, dintre care unul minor, precum și o nepoată. Potrivit publicației La Nuova Espana, accidentul s-a petrecut în jurul orei 18:30, când o ramură desprinsă l-a lovit mortal în cap. Trupul neînsuflețit al muncitorului a fost descoperit de un coleg de la compania Maderas Diego Álvarez, care a alertat imediat serviciile de urgență.

Din cauza accesului dificil la locul incidentului, Grupul de Salvare al SEPA a intervenit cu ajutorul unui elicopter, fiind însoțiți de agenți ai Gărzii Civile, un medic legist și reprezentanți ai Inspecției Muncii. În prezent, autoritățile investighează circumstanțele exacte ale accidentului, deși primele indicii sugerează că o ramură căzută l-a lovit în cap, provocându-i decesul.

Trupul neînsuflețit al lui Vasile Iacob a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, unde joi dimineața a fost efectuată autopsia. Ulterior, a fost depus la morga din Pravia pentru priveghi, iar incinerarea va avea loc vineri. Cenușa sa va fi înhumată în orașul natal din România.

Familia lui Vasile Iacob și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care a fost informată despre tragedie. Sara Hermida, nora sa, a povestit că familia a primit inițial vestea printr-un coleg de muncă, în jurul orei 20:00, care le-a spus că Vasile a suferit un accident. Îngrijorați de lipsa de răspuns la apelurile telefonice, membrii familiei au încercat să contacteze superiorii lui Vasile și serviciile de urgență, fără succes.

Abia la ora 23:00, avocatul companiei i-a informat că Vasile Iacob suferise un traumatism grav la cap și că se afla la morga din La Corredoria, cerându-le să contacteze o firmă de pompe funebre pentru a prelua trupul. Ulterior, familia a aflat de la Garda Civilă că Vasile a decedat în jurul orei 18:45 și că, din cauza accesului dificil, a fost necesară intervenția unui elicopter pentru evacuarea sa.

Familia muncitorului român a decis să consulte un avocat și intenționează să inițieze acțiuni legale în legătură cu acest incident. „A fost o lovitură neașteptată. Vasile era o persoană foarte bună, sociabilă și veselă, foarte dedicată familiei. Îi plăcea să organizeze grătare, să iasă cu prietenii... A muncit de mic în diverse domenii. Și-a pierdut tatăl în ianuarie”, a declarat cu tristețe nora sa, mai scrie sursa citată.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel