Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Servicii consulare contracost. Ambasada României în Spania, anunț important: "Atenționăm cetățenii români că se expun unor riscuri serioase"
WhatsApp
Ambasada României în Spania atrage atenția cu privire la anunțurile de pe internet postate de persoane fizice care oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare. 

În ultima perioadă, pe forumuri și pe grupurile de români din Spania, au apărut mai multe anunțuri ale unor persoane fizice sau juridice care oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare. Ambasada României la Madrid atrage atenția asupra acestor anunțuri, precizând că respectivele persoane nu sunt angajați ai Ambasaderi și nici nu au sprijinul autorităților pentru astfel de intermediere. 

"În ultima perioadă, unii dintre dumneavoastră ne-au semnalat o serie de anunțuri în spațiul public, îndeosebi pe forumurile de români din Spania, conform cărora persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Vă informăm că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul nostru pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

Atenționăm cetățenii români că se expun unor riscuri serioase atunci când își cedează datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Amintim că serviciul de programări consulare este GRATUIT și poate fi realizat exclusiv pe pagina de internet www.econsulat.ro . Vă încurajăm să vă informați exclusiv din surse oficiale.

Informații privind serviciile consulare se regăsesc pe paginile de internet ale: Ambasadei României la Madrid (madrid.mae.ro ) Oficiilor consulare ale României din Spania Ministerului Afacerilor Externe român (www.mae.ro ).

Vă încurajăm și pe viitor să ne semnalați anunțuri de acest gen pentru a preveni împreună apariția unor situații neplăcute care au ca victime cetățeni români", transmite Ambasada României în Spania, pe contul oficial de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel