Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serena Williams va juca la Wimbledon după ce a primit un wildcard
WhatsApp
Serena Williams va reveni la turneul de Grand Slam de la Wimbledon în această lună, după ce a primit un wildcard. Americana în vârstă de 40 de ani a fost de 23 de ori campioană de Grand Slam și nu a mai jucat de când s-a accidentat în primul tur la SW19 anul trecut.
Serena Williams va juca la Wimbledon după ce a primit un wildcard

Serena Williams va reveni în tenis jucând la dublu la Eastbourne, alături de tunisianca Ons Jabeur, în săptămâna dinaintea turneului de la Wimbledon, apoi va concura la All England Club, unde este de șapte ori campioană la simplu, anunță BBC.

Sora mai mare a lui Williams, Venus, care a câștigat de cinci ori proba de simplu la Wimbledon și de șase ori cea de dublu alături de Serena, nu s-a aflat în lotul inițial anunțat marți.

Cu toate acestea, jucătoarea în vârstă de 41 de ani, care nu a mai jucat în circuitul WTA din luna august, ar putea primi în continuare unul dintre cele două locuri rămase pentru turneul care va începe pe 27 iunie.

 

Serena nu a mai câștigat un titlu de Grand Slam la simplu la Australian Open din 2017

 

Serena, postase marți, 14 iunie, o imagine cu antrenorii ei pe iarbă, având ca descriere: "SW și SW19. Avem întâlnire". Aceasta se află în prezent pe locul 1.208 din cauza inactivității sale prelungite.

Ea a câștigat ultimul său titlu la Wimbledon în 2016, dar a ajuns în finală în 2018 și 2019, după ce a revenit din concediul de maternitate. 

Mai tânăra Williams a jucat pentru prima dată în proba de simplu la Wimbledon pe când avea 16 ani, în 1998, și de atunci a lipsit doar de trei ori de la turneul de simplu, inclusiv când era însărcinată cu fiica Olympia, în 2017.

Ea a ajuns în finala din 2018, unde a pierdut în fața lui Angelique Kerber, la doar al patrulea turneu la care a revenit după ce a născut.

Cu toate acestea, cea mai recentă încercare a sa de a egala recordul lui Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam la simplu s-a încheiat cu o durere de inimă pe Centre Court anul trecut, când a fost nevoită să se retragă accidentată în fața Aliaksandrei Sasnovich după ce a alunecat.

Accidentarea a împiedicat-o să participe la US Open și la Australian Open care au urmat și au existat îndoieli că va reveni în circuitul WTA.

 

După accidentare, antrenorul ei a preluat-o pe Simona Halep

 

Antrenorul ei de lungă durată, Patrick Mouratoglou, a început de atunci să lucreze cu campioana de la Wimbledon 2019, Simona Halep, spunând în aprilie că a vorbit cu americana înainte de a prelua postul.

Williams a declarat că "abia așteaptă" să joace în fața fanilor la Eastbourne, care este ultimul eveniment pe iarbă din Marea Britanie înainte de Wimbledon.

"Sunt încântată să mă întorc la Eastbourne și să revin pe iarbă - o suprafață care mi-a fost atât de bună de-a lungul carierei mele", a spus ea. "Eastbourne are un farmec unic pe care nu îl vezi nicăieri altundeva în circuit".

Este puțin probabil ca Williams și Jabeur să joace primul lor meci înainte de marți, 21 iunie.

 

Și Broady, Boulter și Wawrinka au primit wildcard-uri

 

Elvețianul Stan Wawrinka, de trei ori campion de Grand Slam, este unul dintre cei șapte bărbați care au primit un wildcard pentru tabloul principal.

Wawrinka, care concurează săptămâna aceasta la Queen's Club, a coborât pe locul 290 în clasament după ce s-a luptat cu accidentările din ultimii ani.

Liam Broady, sfertfinalist la Nottingham Open, a primit și el unul, alături de alți britanici: Jay Clarke, Alastair Gray, Paul Jubb și Ryan Peniston.

Tim van Rijthoven, care l-a surprins duminică pe noul număr unu mondial Daniil Medvedev în finala Libema Open, ocupă locul șase.

Pe tabloul feminin, britanicele Katie Boulter, Jodie Burrage, Sonay Kartal, Yuriko Miyazaki și Katie Swan vor intra direct pe tabloul principal.

Va fi pentru prima dată când Kartal, în vârstă de 20 de ani, și Miyazaki, în vârstă de 26 de ani, vor apărea pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Boulter a ajuns în turul al doilea la ediția de anul trecut a Turneului Campioanelor, unde a pierdut în trei seturi în fața Arynei Sabalenka, a doua favorită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel