Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia. Dreptate pentru Mioara, românca ucisă și îngropată de contabila ei în curte casei: Sentința revoltătoare, anulată
WhatsApp
Contabila Bogdanka Gornnik (70 de ani) din orașul Pancevo (Banatul de Sud) din Serbia va fi din nou pe banca acuzaților, după ce Curtea de Apel din Belgrad a luat decizia de a anula verdictul prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru uciderea Mioarei Haiduc, o româncă de 53 de ani.

Caz șocant în Serbia, acolo unde o româncă a fost ucisă și îngropată în curtea unei case. Totul pentru 20.000 de euro. 

Knjigovođa Bogdanka Gornjik (70) din Pančevo se confruntă din nou cu procesul penal după ce Curtea de Apel din Belgrad a decis anularea sentinței, oricum revoltătoare, prin care fusese condamnată la doar patru ani de închisoare pentru omorul Mioarei Haiduc (53). Această decizie impune un nou proces în care se va analiza mai detaliat starea psihică a acuzatei în momentul săvârșirii infracțiunii. Întrebarea cheie este dacă inculpata ar fi putut să-și controleze acțiunile din cauza fricii și dacă a acționat în legitima apărare.

Există de asemenea dubii cu privire la rolul fiului contabilei, Bogdan, în această crimă, deoarece inițial a fost arestat și suspectat, dar ulterior ancheta împotriva sa a fost întreruptă. Rămâne o enigmă dacă el a fost implicat în îngroparea cadavrului victimei.

Românca UCISĂ în Serbia a fost adusă acasă. Mioara era plecată de peste 20 de ani la muncă în străinătate

 

Crima a avut loc pe 17 mai 2021 în biroul contabil al lui Gornjik, situat în propria sa locuință. Conform acuzației, conflictul dintre Gornjik și Haiduc a escaladat după ce contabila a anunțat că întrerupe colaborarea din cauza relațiilor deteriorate. În timpul disputei, a izbucnit un conflict fizic în care Gornjik a bătut-o mortal pe Haiduc. După comiterea crimei, cadavrul victimei a fost îngropat în curtea casei.

Mioara Haiduc ar fi fost ucisă pentru 20.000 de euro

 

Mioara Haiduc, o olteancă în vârstă de 53 de ani, era plecată de peste 20 de ani la muncă în străinătate. Aceasta vindea haine la o tarabă din Pancevo, un orășel al Serbiei. Femeia avea propria firmă și a strâns bani ca să-și renoveze casa din comuna olteană Cârlogani, unde plănuia să revină la pensionare.

De mai bine de 13 ani își angajase o contabilă din Serbia. Însă, de fiecare dată când își verifica conturile, Mioara observa că îi lipsesc bani. Deranjată de situație, românca s-a dus la casa contabilei cu gândul să o concedieze. A fost ultima dată când apropiații au vorbit cu ea.

Serbia, în stare de ȘOC: Româncă UCISĂ și îngropată în curtea casei de o femeie de 68 de ani și de fiul său

 

Românca lucra într-o piață de vechituri și locuia de 18 ani singură în Pancevo. Conexiunea dintre ea și suspecți este că cei doi au prestat servicii de contabilitate pentru mulți vânzători din piața de vechituri din Pancevo. Autoritățile spun că victima le-a dat celor doi 20.000 de euro în urmă cu ceva timp pentru a-i plăti la stat, însă mama și fiul au decis să păstreze banii pentru ei.

Bogdanka, angajata româncei, era cunoscută în Serbia și avea mulți clienți, care se pare că erau nemulțumiți de serviciile sale. Poliţiștii din Serbia nu exclud posibilitatea ca această contabilă împreună cu fiul ei să fie criminali în serie. Polițiștii au cercetat casa acestora din cauza suspiciunii că românca nu este singura lor victimă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel