Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sepsi OSK urmează echipa lui Gigi Becali și se califică în turul următor 
WhatsApp
Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa Conference League după ce a învins cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare formaţia slovenă Olimpija Ljubljana, joi seara, pe Stadionul Stozice din Ljubljana, în manşa secundă a turului 2 al competiţiei.
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României, după 2-1 cu FC Voluntari / Foto: pexels.com

Partida de la Ljubljana s-a încheiat cu scorul de 2-0 (0-0) după cele 90 de minute regulamentare, acelaşi scor menţinându-se şi la finalul celor două reprize de prelungiri.

Formaţia covăsneană, care se impusese în partida tur cu 3-1, a ajuns pentru prima oară în istoria sa în turul 3 preliminar al unei competiţii europene. Sezonul trecut, la debutul în Conference League, Sepsi OSK a fost eliminată în turul 2 preliminar de Spartak Trnava în urma loviturilor de departajare.

Joi seara, slovenii au început ofensiv partida, reuşind că creeze pericol încă din minutul 3 când şutul lui Justas Lasickas de la aproximativ 17 metri lateral stânga a trecut peste poarta formaţiei covăsnene.

Tot peste poarta lui Niczuly a şutat în minutul 16 şi Kvesic, iar un minut mai târziu Nukic a reuşit să trimită în plasă de la 8 metri, însă golul său a fost anulat pentru ofsaid de arbitrul austriac Sebastian Gishamer.

Pedro (minutul 19), Kvesic (27), Nukic (29) şi Karamatic (36) şi-au încercat şi ei şansa la poarta echipei Sepsi OSK însă fără succes. Cel mai aproape de gol a fost Kvesic în minutul 39, dar şutul său din interiorul careului a fost respins în corner de Niculzy.

De partea cealaltă, formaţia condusă de Cristiano Bergodi s-a limitat la a se apăra în prima repriză. De altfel, prima ocazie şi totodată primul şut pe spaţiul porţii adverse a fost cel al lui Andres Dumitrescu din minutul 33, prins de Matevz Vidovsek.

În schimb, Sepsi OSK şi-a trecut în cont cea mai mare ocazie a primei părţi a partidei în urma unei faze de contraatac. În minutul 44 Golofca a scăpat în banda dreaptă, i-a pasat lui Cosmin Matei care a şutat puţin pe lângă poartă din 7 metri.

Prima acţiune periculoasă a reprizei secunde a aparţinut tot gazdelor, Samuel Pedro (minutul 57) şutând foarte puţin peste poartă după o incursiune a sa pe partea dreaptă.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 61, când Kvesic, cel mai bun jucător al gazdelor, a primit o minge în careu şi l-a învins pe portarul român cu un şut puternic la colţul lung.

După gol, Olimpija Ljubljana a început să pună o presiune şi mai mare asupra oaspeţilor. Mai întâi Pascal Juan Estrada a ratat incredibil din 3 metri, pentru ca în minutul 70 scorul să devină 2-0. Căpitanul Timi Elsnik a pasat în adâncime până la Aljaz Krefl, nou intrat în teren, care a profitat de neatenţia fundaşului Radoslav Dimitrov şi a înscris la colţul lung din 7 metri lateral stânga.

Slovenii au continuat să atace, dar fără să mai înscrie, iar meciul a intrat în prelungiri la finalul celor 90 de minute regulamentare.

În minutul 98, Olimpija a fost aproape de a duce scorul la 3-0, însă mingea trimisă cu capul de Kvesic de lângă Dumitrescu a trecut pe lângă poartă.

Sepsi OSK putea evita loviturile de departajare, dar mingea trimisă cu capul de Branislav Ninˆaj în minutul 120+1 a fost respinsă cu dificultate de portarul sloven.

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat la penalty-uri



La loviturile de departajare, Sepsi OSK a fost în avantaj încă de la început după ce primul executant, Mustafa Nukic, a tras pe lângă poartă. De la Olimpija Ljubljana a mai ratat Ivan Prtajin, care de asemenea a tras peste poarta lui Roland Niczuly. Pentru gazde au marcat Djordje Crnomarkovic şi Almedin Ziljkic. Sepsi OSK a înscris prin Bogdan Mitrea, Alexandru Tudorie, Vitalie Damaşcan şi Ion Gheorghe, reuşind să se califice astfel în turul următor.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va juca în faza următoare împotriva formaţiei suedeze Djurgaardens IF (Suedia), care a trecut în turul 2 de NK Rijeka (Croaţia) după 2-1 în tur şi 2-0 în retur.

Olimpija Ljubljana - Sepsi OSK 2-0 (0-0, 2-0), după prelungiri, 2-4 la loviturile de departajare
Au marcat: Mario Kvesic (61), Aljaz Krefl (70)
Au executat în ordine loviturile de departajare: Mustafa Nukic 0-0 (ratare - pe lângă poartă), Bogdan Mitrea 0-1 (gol), Djordje Crnomarkovic 1-1 (gol), Alexandru Tudorie 1-2 (gol), Almedin Ziljkic 2-2 (gol), Vitalie Damaşcan 2-3 (gol), Ivan Prtajin 2-3 (ratare - peste poarta), Ion Gheorghe 2-4 (gol).
Ljubljana, Stadionul Stozice
Europa Conference League - turul al doilea preliminar (manşa secundă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel