Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Chişinău
WhatsApp
Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns astăzi la Chişinău, într-o vizită considerată un pas important în evoluţia democratică a Republicii Moldova în domeniul justiţiei.

Observatorii de la Chişinău remarcă faptul că vizita are loc după obţinerea de către Republica Moldova a statutului de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Bruxelles-ul ar dori ca problemele din trecut să nu se mai repete.

Agenda vizitei Laurei Codruţa Kovesi prevede întrevederi cu înalţi oficiali moldoveni, printre care şi preşedinta Maia Sandu, după cum au comunicat surse din cadrul delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. Programul oficialului european va fi mai intens în următoarele trei zile. Experţii de la Chişinău observă că vizita Laurei Codruţa Kovesi are loc după obţinerea recentă a statutului de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Bruxelles-ul şi-ar dori să se asigure că Republica Moldova va urma o traiectorie previzibilă.

„În ultimii ani, Republica Moldova a avut o imagine destul de proastă la capitolul corupţie. Bruxelles-ul are nevoie de garanţii, de garanţii că Republica Moldova nu va mai repeta problemele pe care le-a avut în trecut, mă refer la problemele pe care toată lumea le cunoaşte sub noţiunea de 'furtul miliardului sau miliardelor'. Atât partenerii internaţionali au nevoie de aceste garanţii, dar cât şi cetăţenii, cât şi business-ul local, tocmai pentru a avea credibilitatea de a investi şi de a activa pe acest teritoriu“, a afirmat Ion Manole, directorul Asociaţiei Promo-LEX, citat de Rador.

Aproximativ acum un an, Laura Codruţa Kovesi a avut o întrevedere cu preşedinta Maia Sandu la Bruxelles, în cadrul căreia a fost exprimată dorinţa unei colaborări între Parchetul European şi instituţiile de drept din Republica Moldova, inclusiv în sensul impulsionării reformelor în justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel