Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Secretul longevității unei bătrâne de 109 ani amuză întreaga planetă: "N-am soț de 30 de ani, deci nici stres"
WhatsApp
Jennie Libertini, o bătrânică ajunsă la 109 ani stârnește amuzament. 
Singură și neajutorată, o pensionară cere ajutor pentru a nu ajunge în stradă: „Suntem cetățeni în vârstă și merităm puțină demnitate” / Foto: Unsplash

Când s-a născut Jennie Libertini, în 1915, Albert Einstein și-a prezentat teoria generală a relativității, iar Coca-Cola a depus brevetul pentru ceea ce avea să devină sticla de sticlă de renume mondial.

109 ani mai târziu, teoria revoluționară a lui Einstein a fost confirmată de mai multe ori, se estimează că omenirea cumpără în jur de două miliarde de sticle de Coca-Cola în fiecare zi și o bătrână, Jennie Libertini își invită prietenii la bingo.

Motivul invitației la bingo are loc cu ocazia zilei de naștere a simpaticei Jennie Libertini. Femeia de origine americană cu rădăcini siciliene și-a celebrat ziua de naștere pe 5 februarie, iar acum a decis că este timpul să sărbătorească. Și anume în azilul de bătrâni „Little Sisters of the Poor” din Catonsville (Maryland).

Bătrâna a avut un accident cerebral, dar prietenele ei spun ce le-a povestit femeia

 

Numeroase instituții media din SUA, cum ar fi New York Post, revista People și CBS au scris despre Jennie Libertini. Motivul: pensionara are un secret imbatabil pentru longevitate: „Divorțată și fără soț de 30 de ani – deci fără stres.”

Asta spune prietena și colega ei de cameră, Peggy Bocklage, în numele ei, pentru că sărbătoritoarea nu mai vorbește prea mult. Spune că Jennie i-a dat acest răspuns de mai multe ori atunci când vorbea fără probleme. Femeia a avut recent o cădere și de atunci se află într-un scaun cu rotile și „a încetat să mai comunice”, a spus Marcy Shea-Frank, care conduce centrul pentru seniori.

Libertini a putut trăi singur timp de 105 ani. Fiul ei a fost alături de ea timp de 83 de ani, în urmă cu patru ani, Michael a murit, iar de atunci femeia s-a mutat în casa de bătrâni.

Jennie este cunoscută de toată lumea ca „Regina Bingo”. „Îi place pur și simplu”, spune Shea-Frank. Bătrâna de 109 de ani nu mai poate auzi ce numere sunt extrase. „Dar ea are întotdeauna pe cineva care să o ajute.”

Libertini este „extrem de populară și grijulie”. Le-a împărțit ea însăși colegelor de cameră tortul de ziua ei. Prietena Peggy este entuziasmată: „Este cea mai drăguță și este prietenă cu toată lumea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel