Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Secetă în Spania: Autoritățile din Barcelona trimit somații la zeci de mii de locuitori care consumă apă peste limita zilnică
WhatsApp
Autoritățile din Barcelona au anunțat că vor trimite scrisori de avertizare celor 24.000 de locuitori care consumă mai mult decât limita zilnică de 200 de litri, în contextul în care regiunea se confruntă cu o situație de urgență cauzată de secetă.
Barcelona va trimite scrisori către 24.000 de locuitori care consumă prea multă apă / (Foto: Freepik)

Zona Metropolitană Barcelona (AMB) a anunțat miercuri că persoanele "care consumă cantități excesive de apă" din oraș vor primi o scrisoare prin poștă prin care vor fi avertizați cu privire la risipa lor. 

În scrisori, li se va reaminti că, din cauza urgenței de secetă din Catalonia, există o serie de acțiuni interzise, cum ar fi umplerea piscinelor private, udarea grădinilor private și spălarea vehiculelor (cu excepția unităților specializate).

De asemenea, aceștia vor fi informați că, atunci când se constată că un utilizator depășește limitele de apă, primăriile au puterea de a deschide proceduri administrative împotriva acestuia, care se pot solda cu amenzi. 

De asemenea, vor fi trimise 250 de scrisori către unitățile industriale care utilizează cantități de apă peste cele prevăzute. 

Restricții de apă în Barcelona și alte 201 municipalități din regiune

 

Restricțiile de apă afectează în prezent Barcelona și alte 201 municipalități din regiune, în total peste 6 milioane de persoane și aproape 80 la sută din populația catalană.

Planurile de secetă ale regiunii extind restricțiile privind utilizarea apei pentru cetățenii, administrațiile și industria din Barcelona și, practic, din întreaga provincie Barcelona, relatează publicația The Local.

Robinetele rezidențiale din orașul Barcelona nu vor fi încă afectate, dar AMB a anunțat că presiunea apei la robinetele din 7 municipalități din zona metropolitană a Barcelonei va fi, de asemenea, redusă începând cu 11 martie.

Acestea sunt Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts și Tiana, toate acestea având niveluri de utilizare a apei peste limite.

Autoritățile din Spania au extins restricțiile pentru folosirea apei

 

La începutul lunii, problemele legate de furnizarea apei s-au răspândit și în Andaluzia și Murcia. Milioane de spanioli se confruntă cu seceta, iar autoritățile au fost nevoite să impună măsuri restrictive. Acestea includ reducerea presiunii apei curente sau chiar întreruperea furnizării în timpul nopții. Restricțiile afectează atât populația, cât și industriile și sectorul comerțului.

În unele orașe din provincia Malaga, apa de la robinet nu este disponibilă între orele 12:00 și 6:00 dimineața. Hotelurile și localurile se luptă să facă față acestei situații restrictive.

În Murcia, presiunea apei a fost redusă, iar barurile sunt nevoite să stocheze apă în recipiente, deoarece mașinile de spălat vase nu mai funcționează.

Mario Urrea, președintele Confederației Hidrografice Segura, a declarat că, cel puțin pentru acest an și probabil și pentru anul viitor, vor putea gestiona situația, deoarece mai au o rezervă importantă de apă desalinizată la dispoziție, chiar dacă nu se așteptau să ajungă în această situație.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel