Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mobilizare exemplară: Românii au strâns bani pentru familia lui Petronel, mort în Italia, după ce banca le-a blocat contul
WhatsApp
Familia românului mort în explozia de la hidrocentrala din Italia s-a trezit cu contul blocat de bancă. 

Printre victimele dezastrului de la Suviana (Bologna) s-a numărat și românul Pavel Petronel Tănase, în vârstă de 45 de ani: acesta a lăsat în urmă o soție și doi copii adolescenți în localitatea Settimo Torinese. 

„Soția a fost informată de blocarea temporară a contului curent. Așa este procedura, dar este singură cu doi copii ”, a declarat Liliana Bancescu, membru al comunității românești din Settimo Torinese, pentru Corriere Torino .

Foarte mulți membri ai comunității locale și alți cetățeni obișnuiți s-au implicat acum în susținerea familiei lui Pavel Petronel Tănase.

Comunitatea, în semn de apropiere față de Laura și de cei doi copii gemeni, a creditat o sumă de bani pe un card preplătit pentru a ajuta la acoperirea nevoilor zilnice de bază.

„Este nevoie înainte de toate să facem față unor cheltuieli imediate", explică Liliana Băncescu.

Au fost activate toate serviciile sociale. Petronel și Laura au luat cetățenia italiană de 6 ani

 

Sume de bani pentru familia lui Petronel sunt colectate și de biserica ortodoxă românească din via Einaudi, dar instituțiile au activat și alte forme de sprijin. Institutul Settimo 2 oferă servicii psihologice gratuite. Serviciile sociale au fost de asemenea alertate, iar primarul Elena Piastra a contactat deja Institutul Național de Asigurări pentru Accidente de Muncă.

„Luni dimineața – explică primarul– ne vom întâlni cu familia pentru a le introduce în procesul birocratic necesar”.

Potrivit celor raportate de administrația municipală, Enel Green Power, proprietarul centralei, a garantat că va acoperi costurile de deplasare și se va ocupa și de asistența psihologică.

Deocamdată nu există nicio certitudine cu privire la data înmormântării. Mama și fratele lui Pavel Petronel Tănase nu au sosit încă din România. „Sperăm ca trupul să poată fi predat familiei cât mai curând posibil”.

Laura și Pavel au sosit în Italia în urmă cu aproape 24 de ani din România și au devenit cetățeni italieni în 2018, la fel ca gemenii lor de 14 ani, născuți în Settimo Torinese. Municipiul Settimo va acoperi cheltuielile pentru înmormântarea lui Pavel Petronel Tănase. „Suntem aproape de familia lor și psihologii noștri au demarat un proces de sprijinire a acestora la școală”, a declarat directoarea școlii unde învață cei doi gemeni. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel