Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se răcește vremea în România: Cod galben de ploi și furtuni - 29 septembrie
WhatsApp
Meteorologii anunță că, începând de duminică seara, Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Transilvaniei se vor confrunta cu ploi torențiale și intensificări ale vântului, fiind sub Cod portocaliu de vreme severă. 

Începând de duminică seara și până luni dimineața, Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul și sud-estul Transilvaniei vor fi sub Cod portocaliu de ploi torențiale și intensificări ale vântului, conform unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În vestul Munteniei, cea mai mare parte a Olteniei și local în Transilvania va fi Cod galben de ploi semnificative și furtuni.

Vremea în România: Avertizări de ploi și vânt puternic pentru weekend

 

Meteorologii estimează, între 29 septembrie, ora 20:00 și 30 septembrie, ora 10:00, perioade cu ploi torențiale și abundente în regiunile menționate, cu acumulări de apă de 40-60 l/mp și local peste 70 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu rafale ce pot atinge 70-85 km/h.

Județele afectate de Codul portocaliu sunt: Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța și Capitala.

În aceeași perioadă, în cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei și local în Transilvania se vor înregistra averse, cu cantități de apă de 25-40 l/mp. Intensificări ale vântului vor atinge viteze de 45-65 km/h.

La altitudini de peste 1.700 de metri, în special în Carpații Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sub Cod galben se vor afla județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

ANM a avertizat că între orele 08:00 și 20:00, aversele se vor extinde pe o mare parte a țării, iar în regiunile sudice se vor însoți de descărcări electrice. Izolat, pot apărea vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor ajunge la 25-40 l/mp, local depășind 50 l/mp. În Moldova și estul Munteniei se vor înregistra rafale de vânt de peste 70 km/h.

Meteorologii subliniază că vremea se va răci accentuat în toată țara, iar în nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale, cu acumulări de apă de 50-70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

Codul portocaliu va afecta Capitala și județele Sibiu, Brașov, Prahova, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Alba (sud), Hunedoara (sud), Călărași (jumătatea de vest) și Ialomița (jumătatea de vest). În restul țării, se va aplica Cod galben de ploi și vânt.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel