Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se blochează roțile mașinilor în București, din 15 august, pentru cei care nu parcheaza corect sau nu plătesc
WhatsApp
Şoferii riscă amenzi şi blocarea autovehiculelor, începând cu 15 august, dacă nu respectă regulile de parcare, iar decizia a fost luată "pentru a învăţa bucureştenii" cu aplicarea acestui regulament, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede şi tarife şi sancţiuni, pentru că el nu a fost aplicat până acum şi decizia este de a-l aplica şi se referă la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestionează. Şi decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obişnui, după cum ştiţi, avem un trafic mai redus în luna august şi traficul mare începe în luna septembrie, când încep şcolile şi se termină şi concediile. Decizia a fost luată pentru a învăţa bucureştenii pentru aplicarea acestui regulament", a precizat Nicuşor Dan, pe şantierul lucrărilor de termoficare din Pantelimon.

Referitor la modul în care va fi aplicat regulamentul, edilul a spus că acesta a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului General şi este în vigoare.

"Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de CG, el va fi aplicat. Acest regulament prevede nişte tarife orare şi prevede nişte sancţiuni. Dacă nu mă înşel, 200 de lei este amenda dacă parchezi şi nu plăteşti locul pe care l-ai ocupat, dacă sancţiunea persistă, vor fi blocate roţile", a concluzionat Nicuşor Dan. 

Nicușor Dan promitea triplarea numărului de locuri de parcare

 


"În momentul acesta există o prevedere în legea drumurilor care spune că nu poţi să taxezi parcarea decât în locurile de parcare amenajate. Pe rezidenţial, este o problemă care ţine de primăriile de sector. Pe drumurile care sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, cele care sunt amenajate, sunt şi plătite. Ce vrem noi să facem este să extindem foarte mult numărul de locuri de parcare care sunt amenajate", a spus el.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţa pe 12 mai că în următorii doi ani ar urma să fie triplat numărul de locuri din parcajele publice, obiectivul fiind obţinerea unui venit zilnic de aproximativ un milion de lei. El menţiona că noile locuri de parcare se vor amenaja pe străzile care nu sunt trasate în prezent, conform legislaţiei în vigoare. Alte 3.000 de locuri vor fi pe terenuri lăsate pârloagă.

"Astăzi, noi exploatăm undeva la maxim 11.957 de locuri de parcare, care sunt împărţite pe trei zone. Este regretabil şi ruşinos cum au fost exploatate aceste parcări în ultimii ani, pentru că veniturile din aceste parcări se ridică la maxim 60.000 de lei pe zi. Dacă faceţi un calcul simplu, veţi vedea că gradul lor de încasare este la sub 20%. Ne-am propus să triplăm acest număr de parcări în următorii doi ani. Astăzi, în timp ce vorbim, la Comisia Tehnică de Circulaţie se avizează 1.385 de noi locuri de parcare. În fiecare zi, începând de săptămâna trecută, se avizează noi locuri de parcare. Ne propunem ca până la finele anului viitor să fie peste 32.000 de locuri publice de parcare, cu un randament, prin digitalizare şi prin modernizarea lor şi prin 'enforcement' al organelor", declara viceprimarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel