Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Scuze din ce în ce mai fanteziste”. Cum au reușit trei români din Italia să stoarcă de bani un preot: Escrocherie de 100.000 de euro în parohie
WhatsApp
Trei români sunt judecați pentru înșelăciune după ce au furat peste 100.000 de euro de la un preot, în vârstă de 86 de ani, în Italia.
Atac într-o biserică din sudul Spaniei. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Judecătorul de instrucție al Tribunalului Verona, Italia, judecă trei cetățeni de origine română, în vârstă de 26, 30 și respectiv 35 de ani, sub acuzația de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

Potrivit rechizitoriului, cei trei s-au prezentat pe rând, de mai multe ori, la preotul Spiazzi, în vârstă de 86 de ani, plângând cu diferite scuze și cu scopul de a-l stoarce de bani. Primele întâlniri aveau să dateze din vara anului 2018, când românul de 30 de ani s-a prezentat în mai multe rânduri la preot, spunându-i mereu că are probleme cu banii, că nu poate plăti chiria, că trebuie să suporte cheltuielile pentru înmormântarea tatălui său și așa mai departe, cu „scuze din ce în ce mai fanteziste”, spun procurorii.

2. -imagine fara descriere- (scuze-din-ce-in-ce-mai-fanteziste--cum-au-reusit-trei-romani-din-italia-sa-stoarca-de-bani-un-preot-escrocherie-de-100-000-de-euro-in-parohie-2.jpg)

„A ieșit din casă și nu s-a mai întors”. Româncă, dispărută în Italia de zece ani: Florentina și concubinul s-au certat înainte de a nu mai fi văzută

 

Preotul, furat cu aproximativ 100.000 de euro de cei trei români

 

Numerar și transferuri bancare, în felul acesta ar fi reușit să fure peste 60.000 de euro de la preotul în vârstă. Și aceeași tehnică a fost folosită și ulterior de ceilalți doi acuzați. Până la urmă, din buzunarele preotului ar fi dispărut aproximativ 100.000 de euro, dar mai ales din contul parohiei.

Până când cineva din Verona și-a dat seama că ceva nu era în regulă și a alertat poliția, care a reușit să blocheze la timp ultimele transferuri bancare, care deja plecau spre buzunarele celor trei români.

Românii au fost apoi inculpați pentru înșelăciune și tentativă de înșelăciune. Procesul se va deschide la mijlocul lunii martie.

Două românce din Italia au încercat să "fenteze" munca: „Ne-am oprit la bar doar pentru cafea”. Colegii le-au denunțat pe Maria și Sofia

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel