Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scoția. Pastor român, acuzat că a răspândit COVID la o întâlnire ilegală: „A pus zeci de oameni în pericol"
WhatsApp
Un pastor român din Scoția a recunoscut că a pus în pericol sănătatea publică prin organizarea unei adunări religioase ilegale, în timpul lockdown-ului de anul trecut.  
Soțul profesoarei ucise în atacul armat de la școala din Texas a murit, de asemenea, fiind mult prea îndurerat de veste

Pastorul Daniel K., de naționalitate română, a încălcat restricțiile impuse de pandemie de Covid 19, prin organizarea unei reuniuni de amploare pentru aproximativ 50 de persoane din congregația sa, într-o sală religioasă din Edinburgh, în ianuarie anul trecut.

Vecinii îngrijorați i-au auzit pe credincioși cântând imnuri din clădirea din zona Leith a orașului și au chemat poliția să investigheze.

Potrivit Edinburgh Live, ofițerii au ajuns la fața locului și au găsit între 40 și 50 de persoane în interiorul lăcașului de cult, iar majoritatea dintre ele nu purtau măști de protecție, impuse de pandemia de Covid.

Pastorul, în vârstă de 49 de ani, a declarat că a fost liderul grupului și, după ce a fost arestat, le-a spus ofițerilor: "Aceasta este o casă a lui Dumnezeu".

Liderul religios s-a prezentat miercuri la Tribunalul din Edinburgh, unde a pledat vinovat pentru încălcarea restricțiilor COVID-19. Bărbatul este pastorul Bisericii românești Hosanna, care este legată de organizația Church of God Scotland.

 

Pastor român, acuzat că a răspândit COVID la o adunare ilegală: „Aceasta e casa lui Dumnezeu”

 

Potrivit instanței, acesta a încălcat restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, organizând o întâlnire pentru aproximativ 50 de membri ai congregației sale, într-o sală religioasă din Edinburgh, în luna ianuarie, anul trecut. În plus, majoritatea participanților nu purtau măști de protecție.

Avocatul pastorului a declarat că clientul său este căsătorit și are trei copii și că "nu știa că reglementările Covid se schimbaseră".

Avocatul a declarat că românul, care lucrează și ca șofer de livrări, a vrut "să își ceară scuze în fața instanței" pentru rolul său în această infracțiune și "recunoaște că a încălcat regulile, dar nu a fost conștient".

„A pus un număr de oameni în pericol. Nu doar oamenii de la serviciu, ci și oamenii cu care vin apoi în contact cu aceștia”, a spus magistratul.

Românul a fost, în cele din urmă, eliberat pe cauțiune, iar sentința a fost amânată până luna viitoare, scrie Edinburgh Live.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel