Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Schimbări climatice, tema dominantă la WEF
WhatsApp

Prințul Charles, Donald Trump, Ursula von der Leyen, Simonetta Sommaruga și bineînțeles Greta Thunberg au vorbit, anul acesta, la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, despre schimbările climatice. 

În stațiunea alpină din Grisons au avut loc evenimente și discuții despre „decarbonizarea transportului maritim”, despre „atingerea neutralității emisiilor în orașe și clădiri” și despre „modul în care capitalismul părților interesate poate ajuta la vindecarea planetei”. La Davos, ”schimbările climatice” a fost una dintre temele puternice ale celei de-a 50-a ediții a Formului Economic Internațional. 

Miercuri, Prințul of Wales, a declarat că „încălzirea globală, schimbările climatice și pierderea devastatoare a biodiversității sunt cele mai mari amenințări cu care umanitatea s-a confruntat vreodată și că suntem într-o criză care sper să fie înțeleasă", noteaza site-ul swissinfo.ch. 

Tot miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat Acordului Verde European, ca pe o prioritate. 

Criza climatică a apărut ca temă de discuție și în timpul întâlnirii de 11 minute dintre Simonetta Sommaruga și Donald Trump, președinții Elveției și Statelor Unite, deși problema nu părea să fie o prioritate pentru partea americană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel