Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal Turcia-Germania, după gestul fotbalistului Merih Demiral ca urmare a marcării golului 
WhatsApp
A început un adevărat scandal diplomatic între Turcia și Germania, după un salut extremist făcut de un jucător turc, la Campionatul European de Fotbal

Joi, Ambasadorul Turciei la Berlin a fost convocat la Ministerul de Externe german din cauza salutului făcut de fotbalistul turc Merih Demiral în timpul meciului cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, conform Reuters și AFP.

Informația a fost comunicată de un purtător de cuvânt al MAE german.

UEFA a anunțat miercuri lansarea unei anchete privind "comportamentul potențial inadecvat" al fundașului turc Merih Demiral în meciul cu Austria, în care a marcat ambele goluri pentru Turcia, marți seara, la Leipzig.

Demiral a postat pe contul său de X o fotografie în care își ridică brațele pentru a sărbători unul dintre golurile sale, făcând cu ambele mâini semnul 'Lupilor Gri', o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare.

UEFA a desemnat un "anchetator pentru probleme de etică și disciplină" și a precizat că vor urma mai multe detalii despre acest caz.

"Simbolul extremiștilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele noastre", a comentat ministrul de interne german, Nancy Faeser, pe rețeaua X.

 

Merih Demiral, golul cel mai rapid al unor faze eliminatorii la Euro

 

Fundașul turc Merih Demiral a înscris cel mai rapid gol din istoria fazelor eliminatorii ale Campionatului European de fotbal, marți seara, în doar 57 de secunde de la începutul meciului cu Austria (2-1), din optimile de finală ale EURO 2024, desfășurat în Germania, a raportat DPA.

Conform UEFA, golul lui Demiral a depășit performanța polonezului Robert Lewandowski, care a marcat în sferturile de finală ale ediției din 2016, contra Portugaliei, după un minut și 40 de secunde.

De asemenea, la turneul din Germania a fost stabilit și recordul pentru cel mai rapid gol din istoria competiției, realizat de albanezul Nedim Bajrami, după doar 23 de secunde din meciul cu Italia, din faza grupelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel