Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal și nervi pe Aeroportul Otopeni: „Ne-au spus că zborurile Blue Air sunt anulate până în decembrie, nu până luni“
WhatsApp
Haos, scandal și nervi întinși la maximum, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul Otopeni. Sute de pasageri şi-au pierdut cumpătul când au aflat că zborurile lor, rezervate la Blue Air, le-au fost anulate. 

Pasagerii care au ajuns în această dimineață pe Aeroportul Otopeni spun că n-au ştiut şi că nici nu au fost anunţaţi că Blue Air a anulat toate cursele. 

În situaţii similare sunt mii de oameni, atât în aeroporturile din ţară, cât şi în străinătate. 

„Ne-au spus că zborurile Blue Air sunt anulate până în decembrie, nu până luni“

 

"Am aflat că s-a anulat zborul, am ajuns şi degeaba în aeroport, nici nu vor să discute cu noi şi ne spun că s-a anulat până pe 12 septembrie. În primă fază până pe 12. Când am ajuns la ghişeu şi am reuşit prin scurte cuvinte să vorbim cu ei, toate zborurile ne-au spus că sunt anulate până în decembrie, de fapt, nu până pe 12 luna aceasta", susţine un călător. 

"Am pierdut zborul spre Porto. BlueAir mi-a anulat zborul şi acum încerc să ajung acasă, dar preţul biletului este foarte ridicat, mai mult de 1.000 de euro", se plânge un alt turist, la Antena 3. 

"Ce facem cei care nu avem bani? Pierdem locul de muncă?", spune, supărat, un alt român.

Scandal și nervi pe Aeroportul Otopeni

 

Blue Air Aviation a anunţat marţi suspendarea tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România, peste 3.000 de pasageri fiind afectaţi de această decizie a companiei aeriene.

Guvernul României a pus la dispoziția românilor blocați pe aeroporturile din străinătate un număr de telefon. De asemenea, aeronave Tarom vor fi trimise după ei. 

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate, în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air, pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmând să fie aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

Criza Blue Air. Numărul de telefon, gestionat de MAE



La finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat măsurile luate de Executiv pentru rezolvarea acestei crize.

"Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă", a spus Dan Cărbunaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel