Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase morți după ce un autobuz a plonjat de pe un pod într-un râu în Spania
WhatsApp
Șase persoane au murit și două au fost rănite după ce un autobuz de pasageri a căzut de pe un pod și a plonjat într-un râu revărsat în nord-vestul Spaniei, au anunțat duminică serviciile de urgență.
Șase morți după ce un autobuz a plonjat de pe un pod într-un râu în Spania / Foto: Captură video youtube

Doi supraviețuitori - șoferul vehiculului, în vârstă de 63 de ani, și o pasageră - au fost scoși din râu de către pompieri cu ajutorul unei frânghii și au fost transportați la spitale din apropiere cu diferite grade de rănire.

 

Șoferul a fost testat negativ pentru alcool și droguri

 

Purtătorul de cuvânt a adăugat că operațiunea de căutare și salvare în jurul podului s-a încheiat, în timp ce inginerii au încercat să găsească o modalitate de a recupera în siguranță epava din râul Lerez.

Curentul puternic al râului și debitul ridicat din cauza ploilor abundente care au măturat regiunea Galicia au îngreunat eforturile de recuperare a cadavrelor pe tot parcursul weekendului.

Autocarul companiei Monbus călătorea sâmbătă seara între orașele Lugo și Vigo și se oprise la un centru penitenciar din apropierea locului accidentului.

Acesta a derapat de pe un drum drept pe pod din motive care rămân neclare și a plonjat în apă într-o cădere de cel puțin 40 de metri în jurul orei locale 21.30 (2030 GMT).

 

Condițiile meteorologice sunt una dintre posibilele cauze ale accidentului

 

Serviciile de urgență au fost alertate pentru prima dată de un apel de la un trecător care a observat că bariera de protecție a podului a fost grav avariată. La scurt timp după aceea, au primit un al doilea apel din interiorul autobuzului, care se umplea de apă.

Râul a rămas peste pragul de revărsare pe tot parcursul nopții, obligând salvatorii să suspende operațiunea timp de aproape două ore înainte de a o relua dimineața.

Autoritățile au raportat inițial un total de nouă persoane la bordul autobuzului când acesta a căzut, pe baza mărturiei șoferului, deși acum se crede că numărul acestora ar fi fost de opt, pe baza rapoartelor de persoane dispărute depuse de rude.

Președintele regional al regiunii Galicia, Alfonso Rueda, a indicat condițiile meteorologice "foarte proaste" ca fiind una dintre posibilele cauze ale accidentului, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel