Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase kilograme de aur, confiscate din magazine de tip amanet din orașul Galați
WhatsApp
Șase kilograme de aur au fost confiscate din magazine de tip amanet din orașul Galați în timpul unor percheziții desfășurate în cadrul unui dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de cel puțin 1,5 milioane de lei.

Aproximativ 6 kg de aur au fost ridicate de anchetatori, în cadrul unor percheziții care s-au desfășurat la sediile mai multor societăți comerciale, din municipiul Galați, bănuite de evaziune fiscală.

În total, au fost nouă percheziții în municipiul Galați, la sediile unor societăți comerciale bănuite că ar fi desfășurat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii din metale prețioase, fără a evidenția în actele contabile respectivele operațiuni comerciale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, circa șase kilograme de aur și au fost indisponibilizați aproximativ 52.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2021, cele 4 societăți comerciale ar fi prestat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii confecționate din materiale prețioase, precum și servicii de amanet pentru astfel de produse, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate, în totalitate, în evidențele contabile și, în anumite cazuri, fără ca activitatea să fie autorizată în condițiile legii.

Prejudiciul parțial, stabilit până la acest moment, este de aproximativ 1.500.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel